Ziua Internationala a Vegetarienilor va fi serbata si la Bucuresti

SVRSocietatea Vegetarienilor din Romania organizeaza duminica, 1 Octombrie, o serie de evenimente cu ocazia Zilei Internationale a Vegetarianismului. Societatea si-a propus sa atraga atentia beneficiilor date de o diete vegetariena, atat din considerente de sanatate cat si din principii etice.  

 

Principalul eveniment va avea loc duminica la ora 17.00, la Palatul Sutu, acolo unde Andreea Sleahtenea, de la Alianta pentru Protectia Animalelor din Romania, va sustine o prezentare pe tema "Animalele de ferma si vegetarianismul". Vor urma apoi proiectii de filme documentare despre animalele din ferme. Doamna Elena Pridie, autoare de carti despre vegetarianism, va prezenta pasii in adoptarea stilului de viata vegetarian si sfaturi practice despre bucataria vegetariana sanatoasa. Evenimentul se va incheia cu discutii libere.

 

Domnul Marius Vasilescu, presedintele Societatii Vegetarienilor din Romania, a precizat ca in urma acestui eveniment se asteapta la "o mai buna informare a oamenilor despre ceea ce inseamna regimul vegetarian cat si la constientizarea opiniei publice despre viata animalelor din industria zootehnica".

 

Tot duminica, intre orele 12.00-19.00, in Piata Universitatii din Bucuresti va fi amplasat un punct informativ unde SVR si asociatia Aqvarius vor distribui materiale si vor discuta despre vegetarianism cu cei interesati. Actiunea va fi repetata si in alte orase din tara.

 

Dragos Serban

29.09.2006

Articole asemănătoare

 • Supa de linte

  Lintea este o planta leguminoasa consumata cu predilectie de popoarele asiatice. De ceva vreme, insa, a inceput sa fie promovata si la noi ca alternativa la mazare si fasole. Lintea este ticsita cu proteine sanatoase, fibre si carbohidrati cu ardere lenta - resurse pretioase pentru vegetarieni deoarece

 • Spatiile publice din centrul istoric al Timisoarei vor fi reabilitate

  In curand, Timisoara va fi mai frumoasa decat o stim cu totii, intrucat pe data de 29 decembrie 2011, primarul orasului a semnat contractul de finantare nerambursabila

 • Condimente gustoase ce suplinesc sarea

  Fiecare gospodina priceputa cunoaste faptul ca apeland la anumite adaosuri nici nu mai este nevoita sa puna sare in bucate intrucat gustul final va fi cel putin la fel placut.

 • Reteta pizza cu spanac si rosii

  Pizza cu spanac si rosii, ceva mai diferita de traditionalele marguerita, quattro formaggi sau alte asemenea retete renumite in bucataria italiana, poate fi servita si la micul dejun, pranz sau cina deoarece are un continut bogat de nutrienti, calorii putine si un gust deosebit.

 • Ziua Mondiala a Mediului

  In anul 1972 Adunarea Generala a Natiunilor Unite decreta unul dintre cele mai importante evenimente sosite in sprijinul naturii, ce avea sa fie celebrat in fiecare an la 5 iunie: Ziua Mondiala a Mediului.


Warning: fopen(cache/3df8cc20890cbb3081ce1d91f16e4310) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139