Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
ZUCCHINI A LA GRECQUE

Zucchini a la grecque

Incetul cu incetul, toti am devenit ori suntem pe cale sa devenim adeptii mancarurilor gustoase si rapide, deoarece acestea ne scutesc de multe batai de cap in goana nebuna dupa timp liber. Din fericire exista solutii si pentru oamenii mai ocupati de a se hrani sanatos, ba chiar veti constata ca abordand acest tip de retete oricine se poate alege si cu niscaiva bani pusi de o parte. Dar ce sa lungim vorba, in caz in care nu aveti timp de gatit pe acest sfarsit de saptamana, propunerea noastra este sa va indreptati atentia catre reteta gustoasa de Zucchini a la grec iar la sfarsit ne veti multumi. 
 
Ingrediente (pentru 2 portii):

600 g zucchini sau dovlecei
1 ceapa cu dimensiuni medii
1 lingura faina alba
150 ml apa
5 fire proaspete de marar
2 linguri suc de lamaie
4 linguri ulei
sare, piper

Curata dovleceii de coaja si seminte si taie-i cubulete. Toaca ceapa marunt apoi caleste-o in ulei incins pana cand capata o tenta aramie. Adauga faina si amesteca pana se absoarbe in ulei. Se prajeste pana intr-un minut.  Dupa ce adaugi cubuletele de zucchini/dovlecel, apa, sare si putin piper dupa gust, amesteca compozitia cu lingura de lemn si pune capacul peste oala sa fiarba inabusit, la foc mic, 20 de minute. La sfarsit, da vasul la o parte de pe flacara si adauga cele 2 linguri de suc de lamaie impreuna cu firele de marar. In jumatate de ceas, masa este gata pentru a fi servita! Pofta buna!   

Sursa foto: kraftrecipes.com 

I. C.

Articole asemănătoare

  • Dovlecei a la grec

    Dovlecei cu arpagic, mazare si suc de lamaie pentru o reteta care cere putina atentie si rabdare, insa rezultatul va fi pe masura.

  • Reteta de desert pentru weekend: Creme Brulee

    Cand ati savurat ultima data o portie de Creme Brulee? In caz ca nu stiati, aceasta nu e decat o denumire mai sofisticata pentru

  • (P) Periajul dinţilor de la A la Z

    Una din cele mai importante activităţi din cadrul igienei dentare este periajul dentar. Pentru ca acesta să fie cât mai eficient, este foarte important să cunoaştem şi să utilizam corect tehnica de periaj.

  • Cat de importanta este diversitatea in alimentatie?

    A respecta o dieta variata inseamna a gasi un echilibru intre toate sursele de nutrienti trebuincioase organismului. Nici un aliment sau categorie de alimente din lume, indiferent de complexitatea ori importanta ce i se acorda, nu contine

  • Zucchini, o leguma gustoasa si sanatoasa de sezon

    Zucchini este ruda apropiata a dovlecelului romanesc si se poate pregati in supe cremoase, in salate, pe gratar, la cuptor si in multe alte moduri. Aroma sa discreta completeaza si desavraseste paleta gusturilor de sezon.


Warning: fopen(cache/be5e801043a58dcc6c483b259b7b2e6f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139