(P) Sănătatea dinţilor poate afecta starea generală de sănătate

Întreaga dantură face parte din aparatul masticator şi intră în angrenajul unei bune funcţionări a organismului. Dacă aceasta este afectată şi starea de sănătate poate fi afectată. De asemenea, există şi situaţia inversă, când starea generală proastă poate afecta atât dinţii, cât şi gingiile, dar şi suportul de susţinere al acestora în osul maxilar.

Studiile au arătat că problemele din sfera oro-denatră pot genera sau înrăutăţi, în cazul în care sunt deja prezente, accidentele vasculare, bolile de inima, afecţiuni ale plămânilor, diabetul sau pot afecta sarcina.

Bacteriile prezente în cavitatea bucală de pe timpul afecţiunilor gingiilor pot fi aspirate de la nivelul gurii sau gâtului, determinând infecţii la nivelul plămânilor.

Citeşte continuarea articolului pe site-ul Ce se întâmplă, Doctore? pentru a afla cum îţi afectează problemele dentare sănătatea întregului organism.

Articole asemănătoare

 • Fibrele din fructe si legume

  De ce avem nevoie de fibre in alimentatia zilnica si cum ne poate afecta lipsa lor? Oare consumam prea multe sau prea putine fibre in fiecare zi? Si mai ales care sunt cele mai bune surse, care fructe si legume sunt cele recomandate, pentru a nu apela la solutii de la farmacii sau magazine naturiste.

 • Supa de peste pentru toate varstele

  Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.

 • (P) Cum să ai dinţi albi până la Crăciun

  Frumuseţea şi naturaleţea danturii este dată în primul rând de aspectul şi forma dinţilor, dar şi de o igienă foarte bună a acesteia.

 • (P) Periajul dinţilor de la A la Z

  Una din cele mai importante activităţi din cadrul igienei dentare este periajul dentar. Pentru ca acesta să fie cât mai eficient, este foarte important să cunoaştem şi să utilizam corect tehnica de periaj.

 • Curiozitati din lumea plantelor. Arbori atipici

  In ciuda cunostintelor din sfera biologiei si a mijloacelor de informare ale secolului XXI, unele specii de animale sau arbori continua adesea sa produca oamenilor aceeasi mirare ca in secolele trecute.


Warning: fopen(cache/a97dabf1428cf0bd2a76bf56f54142ca) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139