Acarianul rosu al pomilor

 Panonychus ulmi, acarianul rosu al pomilor, nu ataca numai marul, ci si ceilalti pomi fructiferi.
Acest daunator impiedica astfel hranirea normala a fructelor cu substante nutritive, ceea ce va duce la scaderea greutatii fructelor.

Larvele paianjenului rosu se hranesc cu seva mugurilor, a frunzelor, petalelor si sepalelor. Ouale de vara sunt depuse pe frunze, iar ouale de iarna pe partea inferioara a ramurilor, in jurul ramificatiilor, precum si in crapaturi.

La atacuri puternice frunzele atacate se usuca si cad, producandu-se o defoliere prematura a pomilor ceea ce afecteaza si formarea mugurilor de rod pentru anul viitor.

Produce atacuri si în plantatiile de meri, pruni, vita de vie. Determina perturbari în diferentierea mugurilor si în procesele de fotosinteza si provoaca scaderea productiei.

Larvele se hranesc cu seva mugurilor, a frunzelor, sepalelor si petalelor, Panonychus ulmi avand 5-6 generatii pe an.

Articole asemănătoare

  • Sase motive pentru care este bine sa mananci pepene rosu

    Dulce si aromat, sinonim cu lunile de vara si unul dintre deserturile preferate, pepenele rosu este o alegere excelenta in zilele calduroase: hidrateaza intregul organism, satisface pofta de dulce, este o buna sursa de vitamina A, C, are carbohidrati, fibre si putine calorii.

  • Cei mai intalniti daunatori la cires

    Gustul dulce si culoarea ispititoare fac din cirese probabil cele mai ravnite fructe de iunie. Servite ca atare sau in prajituri de sezon, acestea sunt intotdeauna un deliciu pentru cei mari si mai ales pentru copii. Inainte de a ajunge in cosurile aflate pe mese, fructele au insa de purat o lupta destul de anevoioasa.

  • Erinoza vitei de vie

    Erinoza vitei de vie sau basicarea este o consecinta a atacului produs de un paianjen microscopic Eriophyes vitis. Primavara, paianjenii ies din locurile de...

  • Paianjenul rosu al vitei

    Tetranychus urticae sau Tetranychus altheae este raspindit in toate podgoriile din tara noastra. Ataca frunzele pe fata inferioara, unde tese un paienjenis fin...

  • Acacia pravissima

    Acacia pravissima face parte din marele gen acacia, format in mare parte din arbusti si tufe care se gasesc in zonele tropicale si calde, mai ales in Australia si Africa. Habitatul natural al arbustilor de acacia este de la nivelul marii pana la...


Warning: fopen(cache/e692b4b4914c3cdcffbcd433fc31a2ca) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139