Aciditatea si consumul de fructe

xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office">

pere

 

Alimentatia vegetariana este apreciata tot mai mult, cu toate acestea se face o distinctie intre consumul de fructe si legume avand in vedere ca fructele au un plus de aciditate  in comparatie cu multe dintre legume, iar sanatatea inseamna mentinerea unei diete preponderent alcalina.

 

Cu toate acestea fructele au rolul lor deosebit de benefic, iar mentinerea unui echilibru in ceea ce priveste consumul de fructe si legume este esentiala pentru un organism sanatos cu un ph corespunzator.

 

In acelasi timp trebuie sa tinem seama ca fructele pot fi clasificate in fructe acide, fructe mai putin acide si fructe dulci cu un continut si mai mic de aciditate.

 

Fructe acide sunt citricele, ananasul, merele acre, prunele si in general fructele acre.

 

Fructe mai putin acide sunt merele coapte, piersicile, capsunele, fructele de padure coapte foarte bine.

 

Fructele dulci sunt perele, curmalele, strugurii dulci si in general fructele uscate.

 

sursa imagine

Articole asemănătoare