Aciditatea si consumul de fructe

xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office">

pere

 

Alimentatia vegetariana este apreciata tot mai mult, cu toate acestea se face o distinctie intre consumul de fructe si legume avand in vedere ca fructele au un plus de aciditate  in comparatie cu multe dintre legume, iar sanatatea inseamna mentinerea unei diete preponderent alcalina.

 

Cu toate acestea fructele au rolul lor deosebit de benefic, iar mentinerea unui echilibru in ceea ce priveste consumul de fructe si legume este esentiala pentru un organism sanatos cu un ph corespunzator.

 

In acelasi timp trebuie sa tinem seama ca fructele pot fi clasificate in fructe acide, fructe mai putin acide si fructe dulci cu un continut si mai mic de aciditate.

 

Fructe acide sunt citricele, ananasul, merele acre, prunele si in general fructele acre.

 

Fructe mai putin acide sunt merele coapte, piersicile, capsunele, fructele de padure coapte foarte bine.

 

Fructele dulci sunt perele, curmalele, strugurii dulci si in general fructele uscate.

 

sursa imagine

Articole asemănătoare

 • Punci cu rom si suc de fructe

  O bautura cu doua feluri de rom, suc de fructe si notele dulci ale siropului de grenadina, buna pentru o seara alaturi de prieteni cand poate fi servita direct in pahare sau intr-un bol de dimensiuni mai mari. Folositi suc de fructe proaspat sau din cutie.

 • Smoothie cu nucsoara si suc de fructe

  In locul sucului de fructe puteti incerca in aceasta reteta laptele vegetal (de soia, de migdale).

 • Portocalele, mai antioxidante decat suplimentele de vitamina C

  Intr-un studiu intocmit peste ocean, consumul de fructe si-a dovedit superioritatea fata de suplimentele de vitamina C in protectia organismului.

 • Cum prepari cea mai gustoasa salata de fructe?

  Daca ne gandim la salata de fructe comparativ cu alte retete a caror complexitate si durata sunt superioare lucrurile par la indemana oricui. Nu ca nu ar fi asa, din punct de vedere practic, insa este de retinut totusi ca pana si la acest nivel exista secrete ce pot garanta un succes mai mare.

 • Prajitura de post cu morcov ras si gem de fructe

  Prajiturile delicioase pot fi preparate si fara lapte si oua. Asadar, in categoria prajiturilor gustoase se pot incadra si cele facute dupa retetele de post.