Afinele Late Blue, o alegere inspirata pentru fructe dulci si aromate

Soi hidrid de afin cu o productie anuala buna, fructe mari si dulci, cu aroma intensa si perfecte atat ca gustare, cat si pentru diverse deserturi, Late Blue nu are nevoie (din fericire) de tratamente speciale de intretinere. Varietate cu o buna rezistenta la boli si daunatori, se adapteaza repede conditiilor din tara noastra, si poate fi plantata in gradina solitara sau in grup, daca aveti suficient spatiu si vreti o cantitate mai mare de fructe. Afinele din acest soi sunt mari, de un albastru deschis, cu gust dulce, aroma fructata, intensa. In plus aceste tufe de afin au un aspect decorativ deosebit odata ajunse la maturitate, desi nu sunt foarte mari, dar au frunzisul des, de un verde inchis.

Tufele se vor planta intr-un loc unde sa aiba un pamant fertil, cu drenare buna, bine curatat in prealabil de buruieni. Poate fi fertilizat inainte cu ingrasamant organic. Se recomanda sa se planteze fie primavara, fie toamna, lasand cel putin un metru distanta intre exemplare sau fata de alte plante. Prefera zonele semiumbrite, dar va rezista si in locuri cu mult soare daca sunt udate frecvent, dimineata sau seara, folosind cantitati moderate de apa. Rezista relativ bine la seceta si in perioadele geroase, rodesc abundent vara, o singura tufa putand sa depaseasca cinci kilograme de afine pe an.

Foto: pixnio.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Mount Shasta, parfum, delicatete si frumusete

  Soi de trandafiri teahibrizi cu boboci mari, de un alb intens, pur, parfum dulce si puternic, Mount Shasta este o alegere excelenta pentru gradini si parcuri, dar si pentru aranjamente florale si buchete destinate ocaziilor speciale.

 • Trandafirii Smooth Velvet

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, duble, de un rosu intens cu note violet, parfum puternic, dulce, este o alegere perfecta pentru orice gradina sau spatiu verde, pentru aranjamente florale exclusiviste si buchete elegante, dar in acelasi timp este un soi relativ usor de plantat si intretinut an de an.

 • Crinii Triumphator

  Varietate de crin cu flori mari (peste 20 de cm in diametru), bicolore (alb si roz spre vinisiun deschis), cu un parfum intens, dulce, puternic, Triumphator poate fi o alegere excelenta pentru gradini sau pentru un buchet elegant, de o rara frumusete.

 • Trandafirii Kimono

  Exemplu de trandafir floribunda cu flori de o rara frumusete, un roz intens, matasos, puternic, parfum dulce si dominator, acest Kimono o alegere inspirata pentru orice parc sau gradina.

 • Capsunile San Andreas, o alegere inspirata pentru orice gradina

  Un soi cu productie neasteptat de buna - face fructe de mai multe ori in acelasi sezon odata ajuns la maturitate - si capsuni mari, cu gust dulce si parfum puternic, ce suporta bine atat depozitarea cat si transportul, cu o rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, San Andreas este din toate punctele de vedere una dintre cele mai bune alegeri atat pentru gradinarii cu experienta, cat si pentru incepatori.