Cartofii King Edward

Soi de cartofi albi medii spre mari, fainosi, recomandati pentru copt, piure dar si pentru cartofi prajiti, King Edward este una dintre cele mai intalnite varietati in Marea Britanie, unde s-a impus de peste un secol ca o alegere excelenta pentru suprafete medii si mari. Au coaja subtire, deschisa la culoare, cu pete rosiatice, suporta bine depozitarea (se pastreaza intr-un spatiu racoros, uscat, intunecat) si au un bun aspect comercial, si in plus sunt versatili si usor de preparat intr-o gama larga de retete.

Nu au nevoie de ingrijiri aparte, prefera solurile fertile, un nivel relativ constant de umiditate si au o buna rezistenta la boli sau daunatori. Au nevoie de mult soare pe toata durata zilei pentru o productie anuala cat mai buna, iar vara, din iulie pana la inceputul toamnei, pot fi recoltati. Sunt foarte apreciati datorita gustului savuros si aromat.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

  • Cartofii in medicina naturista

    Deliciosi in bucatarie, unde stau la baza multor retete foarte populare (si nu doar sub forma de cartofi prajiti), usor de gasit si satiosi, cartofii pot fi folositi si pentru a trata sau preveni o gama larga de afectiuni.

  • Cartofii din soiul Jelly

    Varietate de cartof alb excelenta pentru prajire, rezistent la transport si depozitare si cu gust placut, clasic, Jelly este apreciat de bucatari pentru ca sunt versatili, usor de gasit si de pregatit.

  • Muzeul cartofilor prajiti

    Destul de usor de gasit in orasul belgian Bruges, intr-o veche cladire de secol XIV (dar nesperat de bine pastrata si intretinuta) vizitatorii pot trece pragul unui muzeu inedit, dedicat unuia dintre felurile preferate ale majoritatii: cartofii prajiti.

  • Cartofii albi Impala

    Cu siguranta mai putin cunoscuti pentru numele soiului, acesti cartofi albi originari din Olanda sunt foarte apreciati de cultivatori si cumparatori in egala masura pentru calitatile lor.

  • Cartofi dulci sotati cu usturoi si cimbru

    Buni ca garnituri pentru pestele la gratar sau pentru fripturi la gratar sau cuptor, cartofii dulci sotati surprind prin notele picante si intense aduse de cimbru si usturoi.