Afinul Denise Blue – un soi pentru toate gusturile

Varietate de afin timpuriu cu fructe mari si dulci, recolta buna an dupa an, relativ usor de cultivat si intretinut, acest Denise Blue va avea nevoie de un loc in gradina sau livada unde sa aiba relativ soare macar in prima parte a zilei (se dezvolta destul de bine si in portiuni putin umbrite), iar pamantul cel mai bun este unul putin acid, pregatit initial cu gunoi de grajd, si cu drenare buna. Afinul are nevoie sa fie udat relativ constant, dar nu se vor folosi cantitati mari de apa, altfel radacinile ar putea putrezi.

Se planteaza primavara sau toamna si va incepe sa rodeasca in primavara urmatoare, tufele mature de afin Denise Blue depasind 60 de cm inaltime, iar productia pentru fiecare exemplare va depasi sase kilograme anual. Afinele de acest soi sunt dulci, aromate, foarte bune pentru gustare, sirop, dulceata sau gem, retete diverse de prajituri, fiind un fruct versatil si delicios. Se poate planta la fel de bine intr-un ghiveci de mari dimensiuni. Este o varietate ce suporta bine temperaturile reci ale iernii, rezistand chiar si in perioadele geroase. Poate fi primul soi de afin cultivat, singur sau grupat, principalele avantaje fiind gustul si cantitatea anuala de fructe.

Foto: floragard.de

Articole asemănătoare

 • Golden Queen, tomata galbena pentru toate gusturile

  Tomatele Golden Queen sunt destul de mari, depasind fiecare in greutate 200 de grame greutate, de forma rotunda, putin turtite, cu pulpa groasa si coaja rezistenta, suporta bine transportul si depozitarea, fiind o buna alegere atat pentru culturi intensive cat si pentru gradini.

 • Sweetheart, laleaua de un galben delicat

  Un soi mai rar de lalea cu flori mari, in forma de cupa ascutita, cu petale de un galben curat, cu margini albe si aspect decorativ deosebit, Sweetheart poate sa schimbe radica un parc sau o gradina, dar este un soi foarte bun si pentru buchete sau aranjamente florale.

 • Pink Flash, un trandafir miniaturial cu o culoare suprinzatoare

  Un soi de trandafir pitic mult prea rar intalnit in gradini si parcuri, dar foarte apreciat de cunoscatori pentru coloritul sau aparte, acest Pink Flash este usor de recunoscut pentru bobocii sai destul de mari, cu multe petale de un roz deschis, elegant si delicat, cu mici pete albe pe margini.

 • Ridichile Saxa 2, o buna alegere pentru cultivatori

  Un soi timpuriu cu productivitate foarte buna, indicat atat pentru culturi intensive cat si pentru gradinile sau serele mai mici, ridichile Saxa 2 sunt mici, rotunde, de un frumos rosu intens, cu textura crocanta si gust puternic, fara sa lipseasca notele dulci, vegetale.

 • Capsunile San Andreas, o alegere inspirata pentru orice gradina

  Un soi cu productie neasteptat de buna - face fructe de mai multe ori in acelasi sezon odata ajuns la maturitate - si capsuni mari, cu gust dulce si parfum puternic, ce suporta bine atat depozitarea cat si transportul, cu o rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, San Andreas este din toate punctele de vedere una dintre cele mai bune alegeri atat pentru gradinarii cu experienta, cat si pentru incepatori.