Alimentatia specifica Medicinei Traditionale Chinezesti

Alimentatia reprezinta cea mai importanta componenta a sanatatii in Medicina Traditionala Chinezeasca si este cel mai bun antidot impotriva bolilor.

Specialistii sustin ca este decisiv ca alimentatia sa fie potrivita anotimpurilor. De asemenea, preparatele culinare trebuie sa fie in concordanta cu orele la care le consumam. Exista deosebiri si intre alimentatia copiilor, a femeilor insarcinate sau a persoanelor mai in varsta. Invatatura chinezeasca porneste de la ideea ca in fiecare regiune a lumii cresc alimentele necesare unei vieti echilibrate si sanatoase. De asemenea este indicat ca fiecare muscatura sa fie mestecata de aproximativ 10-15 ori inainte sa fie inghitita.

Alimentatia indicata de Medicina Traditionala Chinezeasca nu se bazeaza strict pe caracteristicile celei pentru vegetarieni sau vegani, deoarece include alimente incepand de la fructe, legume, cereale, oua, produse lactate, carne si peste. Produsele semi-preparate sunt insa complet interzise.

Inca de sute de ani este binecunoscut faptul ca nu este sanatos ca mancarea din stomac sa fie “diluata” cu apa, ci ultima cantitate de apa sa fie bauta cu aproximativ o ora inainte de a servi masa si cu o ora dupa. In caz contrar, stomacul nostru este obligat sa mareasca productia sucurilor digestive si sa faca mai mult efort.

 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

  • Bauturi traditionale din Slovenia

    Cunoscuta mai curand pentru berea si vinurile sale, Slovenia are si numeroase retete, unele foarte vechi, de bauturi distilate cu grija, amestecuri tari cu arome de fructe, ienupar, cirese si nu numai. Puteti alege una dintre berile locale (si veti gasi cate ceva pentru toate gusturile, oricat de pretentioase), un vin rosu sau alb sau, de ce nu, una dintre bauturile traditionale de mai jos.

  • Mana Maicii Domnului, cea mai indragita planta cataratoare

    Dintre plantele cataratoare din tara noastra, cea mai cunoscuta in popor este caprifoiul sau Mana Maicii Domnului. Florile alb-galbui imbraca zidurile, gardurile, si cat este vara de lunga imprastie un parfum dulce, deosebit.

  • Bucatariile lumii. Bucatele traditionale ale Rusiei

    Marile bucatarii ale lumii sunt caracterizate prin originalitate, prin gusturi si arome unice, si mai ales prin retete mostenite din vechime, devenite traditionale pentru acele spatii. Nu era posibil ca asemenea obiceiuri culinare sa nu apara in estul Europei, pe teritoriul Rusiei de astazi, unde

  • Merinde traditionale chinezesti la Festivalul Lunii

    Festivalul din mijlocul toamnei sau Festivalul Lunii este cea de-a treia mare sarbatoare a calendarului chinez si are legatura cu credinta in armonia deplina dintre

  • Alimentatia celor 5 elemente ale medicinei chinezesti

    Alimentatia celor 5 elemente isi are originile in medicina traditionala chinezeasca. Alimentele si mancarurile gatite sunt impartite in categorii in functie de efectul lor termic, insa si dupa gust.