Alimentatie in functie de grupele sangvine

 

Grupele sanguine sunt fundamentale in logica suprema a naturii, urmand un traseu neintrerupt de la inceputurile omenirii pana in prezent. Grupele sanguine pot fi folosite si ca amprenta celulara si ne dezvaluie multe mistere ce indica starea noastra de sanatate sau de boala. Din acest punct de vedere este valabila zicala: "mancarea unui om este otrava altuia" .

Stiinta grupelor sanguine permite alegerea unei alimentatii adecvate pentru prevenirea unor boli, incetinirea imbatrinirii, tratarea obezitatatii.

Fiecare om este unic si are nevoi nutritionale diferite. De aceea, singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarei persoane. Grupa sanguina este cheia care descuie usa spre misterele sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii, echilibrului emotional. Ea determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care ardem caloriile, raspunsul la stres si chiar personalitatea noastra.

Analiza grupelor sanguine a furnizat explicatii privind faptul ca unii oameni sunt capabili sa piarda in greutate urmand anumite diete, in timp ce pentru altii nu au nici un reziltat, unii oameni isi mentin vitalitatea si la varste inaintate in timp ce altii se deterioreaza fizic si mental.

Fiecare grupa sanguina contine mesajul genetic al alimentatiei si comportamentului pe care le-au avut stramosii nostri. Istoria umanitatii este si istoria supravietuirii. Viata in timpurile stravechi era scurta, brutala si extrem de grea. Diferenta dintre grupele sanguine reflecta in ultima instanta capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitari din partea mediului exterior.

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Grandessa, rosu intens pentru gradini de vis

  Varietate de trandafiri cataratori cu flori mari, grele, duble, de un rosu inchis care poate sa bata in visiniu in anumite zone (in functie de soare si de varsta tufei), Grandessa se adapteaza relativ usor conditiilor de clima din tara noastra.

 • Bujorii Primavera, un plus de lumina pentru gradini

  Cu florile sale mari, grele, in forma de cupa, de un alb-crem ce poate sa bata spre galben deschis in functie de lumina soarelui si de sol, acest soi de bujor este o alegere inspirata pentru orice gradina sau parc, aducand luminozitate si prospetime, mai ales in contrast cu alte flori.

 • Forsythia Roseum - flori roz pentru o gradina de primavara

  Un arbust ornamental de origine orientala ce surprinde placut prin nenumaratele flori de un roz intens (veti gasi in functie de sol si varsta plantei exemplare cu flori ce pot sa capete o nuanta de un roz inchis spre rosu deschis, dar si inflorescente de un trandafiriu palid) acest Forsythia Roseum (Abeliophyllum distichum Roseum) ofera gradinii un plus de culoare si prospetime.

 • Importanta supelor in alimentatie

  In functie de arealul geografic, de conditiile climatice, si nu in ultimul rand de traditia culinara a fiecarui popor, supa se poate bucura de o atentie mai mare sau mai mica.

 • Begoniile, plante ideale de primavara-vara

  Faptul ca begoniile se numara printre plantele cel mai usor de crescut se reflecta in popularitatea de care se bucura in fiecare primavara. In functie de soi, Begonia poate avea aspect de tufe cazatoare sau arbusti,