Alimente nocive pentru sistemul imunitar

 Alimentele pe care le consumam zilnic pot sa arate foarte bine insa daca arata bine nu inseamna ca sunt si sanatoase.

Organismul nostru, alimentat cu produse organice si nerafinate poate sa nu functioneze la parametri normali deoarece alimentele rafinate nu au valoare alimentara.

Problemele de digestie si bolile cronice precum artrita, bolile de inima sau cancerul sunt reactii ale organismului la alimentele rafinate.

1. Produsele lactate (lapte, branza, unt, iaurt)

In cazul in care sunt adaugati  hormoni de crestere, antibiotice sau alte substante chimice folosite pentru a creste productia de lapte de la vaci, produsul rezultat va fi unul nu prea sanatos pentru sistemul nostru imunitar.

2. Faina alba rafinata.

Este bine ca atunci cand cumparati paine sau faina sa studiati atent eticheta cu ingrediente. Pe aceasta ar trebui sa scrie ca sunt fabricate din grau integral. De asemenea si orezul are o valoare nutritionala nula dupa rafinare.

3. Zaharul alb rafinat poate provoca in timp si daca este consumat in exces artrita, nevrita, reumatism, acestea putandu-se manifesta diferit alaturi de alte boli, in special cu cele ale tractului digestiv.

Zaharul rafinat poate slabi intregul sistem imunitar.

Tot zaharul diminueaza si acidul clorhidric din stomacul, acest lucru conducand catre o digestie saracacioasa si o asimilare scazuta de calciu, proteine si vitamine.

Pierderea acestor nutrienti accelereaza procesul de imbatranire.

4. Carnea conservata - slanina, sunca, salamul, crenvurstii sau carnea de vita conservata contin nitrienti care oxideaza hemoglobina, ducand pana la pierderea capacitatii de transportare a oxigenului la nivelul tesuturilor organismului. Aceasta capacitate redusa poate compromite sistemul nostru imunitar si implicit poate agrava unele probleme precum bolile de inima sau artrita.

Produsele chimice intrebuintate in conservarea carnii distrug valoarea produselor alimentare si pot deveni identificabile in celulele corpului.

5. Alimentele modificate genetic

Se crede ca exista o boala ce provine de la alimentele modificate genetic, boala ce poarta denumirea de Morgellons.

Intrucat scopul sistemului imunitar este acela de a ne proteja corpul, trebuie sa luam in seama continutul produselor alimentare pe care le consumam.

Articole asemănătoare

  • Lamaia verde pentru sanatate

    Cu multa vitamina C, vitamina B6, vitamina A, cantitati importante de acid folic si potasiu, lamaia verde (cunoscuta si sub numele de limeta sau lime) ofera organismului un plus de energie, stimuleaza si revitalizeaza sistemul imunitar, imbunatateste digestia.

  • 5 remedii pentru alergiile de toamna

    Toamna este vremea cand organismul nostru se confrunta cel mai frecvent cu reactii alergice. Acest lucru se datoreaza pe de-o parte, schimbarilor de temperatura care sensibilizeaza sistemul imunitar, iar pe de alta, mediului inconjurator care se incarca de factori alergogeni.

  • Alimente esentiale pentru intarirea imunitatii

    Iarna aduce odata cu fulgii de zapada si gerul napraznic si diverse raceli si boli care de dau organismul complet peste cap

  • Sistemul imunitar si alimentatia

    Inchipuiti-va sistemul imunitar ca pe o armata alcatuita din milioane de soldati microscopici instruita sa lupte cu agentii daunatori sositi din exterior.

  • Ceaiuri calde pentru zile friguroase. Masala Chai

    Ceaiurile sunt binevenite iarna pentru simplul motiv ca sunt tonifiante si ne ajuta sistemul imunitar. Un ceai recomandat pentru zilele friguroase este ceaiul indian, denumit Masala Chai.