Alimentele organice

 In multe colturi ale lumii alimentele organice au devenit foarte populare. Cum cererea creste de la o zi la alta, productia ajunge si ea la noi standarde pentru a satisface dorintele clientilor care isi doresc sa consume alimente sanatoase.

Angajadu-va sa consumati alimente de cea mai buna calitate faceti un pas catre o viata sanatoasa. Chiar daca veti manca mai multe fructe, legume, cereale integrale si grasimi sanatoase intrebarile nu vor inceta sa apara. Acestea au legatura adesea cu sustenabilitatea acestor diete, sanatatea reala oferita de ele si planurile pe care medicii nutritionisti le recomanda.

Veti avea o atentie sporita asupra etichetelor ce contin detalii in legatura cu ingredientele unui produs si totodata nu veti omite sa va ganditi care este diferenta intre alimentele crescute conventional si cele crescute ecologic.

Termenul "organic" face referire la modul in care produsele agricole sunt crescute si procesate. Cerinte specifice trebuies indeplinite in toate procesele de dezvoltare a culturilor. Pentru ca produsele finite sa fie etichetate "organic", aceste cerinte trebuie mentinute.

Culturile ecologice trebuie sa fie cultivate in conditii de siguranta cu ingrasaminte organice,  sa nu prezinte modificari genetice. Fermierii care au pretentia de a recolta produse sanatoase nu au voie sa foloseasca pesticide, gene modificate biologic, fertilizatori sintetici sau ingrasaminte pe baza de namol din zonele de epurare.

Organic pot fi crescute si animalele a carora carne o consumam. Acestea trebuie hranite natural, iar cei care le ingrijesc nu au voie sa le administreze antibiotice, hormoni de crestere si alte substante similare.

De ce alimente organice ?

Deoarece acestea pot oferi o sumedenie de beneficii. Multe studii arata ca alimentele organice contin mult mai multi nutrienti benefici decat cele numite conventionale.

In plus cei care sunt alergici la unele alimente crescute conventional, tratate chimic sau conservate cu ajutorul unor conservanti artificiali, au descoperit ca dupa ce au consumat alimente crescute ecologic alergiile au disparut.

Aceste produse contin putine pesticide, folosite frecvent in procesul de crestere a legumelor si fructelor. Reziduuri in urma folosirii pesticidelor raman atat la suprafata cat si in compozitia fructului pe care il consumam.

Inafara de beneficiile aduse sanatatii noastre, alimentele crescute organic protejeaza si mediul inconjurator.

Foto: 1

Articole asemănătoare