Test: Droguri naturale in alimentele noastre


Legumele si condimentele, care ne fac sa ne simtim in al noualea cer, "high" sau  opiu in paine - alimentele pe care le consumam contin droguri. Cat de multe stiti in legatura cu aceasta tema? Testati-va cunostiintele si gasiti raspunsuri la intrebarilede mai jos.

1. Ce condiment era considerat inca de acum mii de ani un analgezic puternic, deosebit de apreciat si foarte valoros?
a.
 Piperul
b. Busuiocul
c. Sarea

2. Ardeii iuti cresc in tarile in care este foarte cald. De ce?
a.
 Aceste plante cresc numai in tarile cu clima tropicala
b. Frunzele de Chili reprezinta hrana unei specii de insecte
c. Chili scade temperatura corpului la oameni, de aceea este cultivat in aceste tari.

3. Este greu de crezut, dar in anumite alimente pe care le consumam se afla substante asemanatoare morfinei, acestea fiind denumite exorfine. Anumite alimente pot ameliora starile de sevraj ale dependentilor de heroina. Care sunt acestea?
a.
 Palinca
b. Branza de vaci
c. Painea

4. Fructele care trec de un anumit stadiu de coacere incep sa fermenteze, iar astfel se formeaza alcoolul. Atunci cand acestea cresc in natura, in salbaticie reprezinta hrana pentru animale, de la cea mai mica insecta pana la un elefant urias. Credeti ca acestea se pot imbata?
a.
 Nu, deoarece animalele detin o enzima care ii face imuni in fata alcoolului.
b. Nu, deoarece cantitatile de alcool sunt mult prea mici
c. Da, exista animale care dupa ce consuma aceste fructe se afla intr-o stare avansata de ebrietate.

5. Nu doar macul contine opiu, ci si graul. Atunci cand mancam chifle sau paine ne simtim...
a.
 Plini, balonati
b. Obositi, surmenati
c. Ametiti, ne pierdem cunostiinta

6. Englezii servesc deseori la micul dejun marmelada din portocale amarui. De ce considera ei aceasta ca fiind o idee buna?
a.
 Portocalele amarui ajuta la o digestie mai buna
b. In portocalele amarui se gaseste o substanta care echilibreaza tensiunea arteriala
c. Portocalele amarui sunt cunoscute drept alimente foarte bune pentru slabit

Raspunsurile corecte:

1. Ce condiment era considerat inca de acum mii de ani un analgezic puternic, deosebit de apreciat si foarte valoros?
Raspuns corect: Piperul

- piperul era considerat mult timp ca fiind un condiment extrem de valoros, astfel incat boabele acestuia erau vandute sau acestea puteau inlocui aurul si argintul atunci cand era vorba de astfel de tranzactii.

2. Ardeii iuti cresc in tarile in care este foarte cald. De ce?
Raspunsul corect: Chili scade temperatura corpului la oameni, de aceea este cultivat in aceste tari.

- substanta picanta Capsaicin, care se ragaseste in Chili, se dizolva in interiorul gurii si creandu-ne senzatia de arsura mare. Acest semnal este transmis creierului, care la randul lui ii "transmite" organismului sa isis scada, sa isis echilibreze temperatura. Pielea este mult mai bine vascularizata, corpul incepe sa transpire, iar astfel se formeaza "racirea" organismului prin evaporarea. In acelasi timp scade si temperatura interioara a corpului. O supradoza de Capsaicin poate sa duca la moarte, deoarece temperatura corpului scade mult prea tare.

3. Este greu de crezut, dar in anumite alimente pe care le consumam se afla substante asemanatoare morfinei, acestea fiind denumite exorfine. Anumite alimente pot ameliora starile de sevraj ale dependentilor de heroina. Care sunt acestea?  

Raspunsul corect: Branza de vaci

- substantele exorfine din branza de vaci echilibreaza endorfina din corp. aceasta din urma are grija sa atenueze durerile in cazul sportivilor de exemplu.

4. Fructele care trec de un anumit stadiu de coacere incep sa fermenteze, iar astfel se formeaza alcoolul. Atunci cand acestea cresc in natura, in salbaticie reprezinta hrana pentru animale, de la cea mai mica insecta pana la un elefant urias. Credeti ca acestea se pot imbata?

Raspunsul corect: Da, exista animale care dupa ce consuma aceste fructe se afla intr-o stare avansata de ebrietate.

5. Nu doar macul contine opiu, ci si graul. Atunci cand mancam chifle sau paine ne simtim...

Raspunsul corect: Plini, balonati

- opiumul destinde, relaxeaza, iar aparatul nostru digestiv devine inactiv, lenes.
 
6. Englezii servesc deseori la micul dejun marmelada din portocale amarui. De ce considera ei aceasta ca fiind o idee buna?

Raspunsul corect: In portocalele amarui se gaseste o substanta care echilibreaza tensiunea arteriala.

- portocalele amarui constin o anumita substanta echilibreaza tensiunea, dimineata aceasta fiind de regula mai mica, iar de aceea ne simtim mai ametiti. Pe langa aceasta, portocalele alunga oboseala.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Gutuia, fructul mitologic cu valente de medicament

    In mitologia greaca, gutuia este fructul Afroditei si “marul de aur” care a starnit razboiul troian. Fiind plina de vitamine, aceasta este renumita in zilele noastre mai ales pentru beneficiile pe care le aduce organismului si in special aparatului digestiv.

  • Nasturelul, o planta medicinala de primavara

    Oamenii au apelat din cele mai vechi timpuri la plante pentru a se trata de boli. Despre remediile bazate pe nasturel se vorbeste putin in zilele noastre, dar acum o suta si mai bine de ani, lumea avea un respect deosebit fata de acestea.

  • Gutuile, printre alimentele de toamna

    Gutuiul (Cydonia oblonga) este un arbore fructifer originar din regiunea Caucazului, aclimatizat si in partile noastre. Cele mai apropiate rude sunt marul si parul, cu care nu se poate compara insa in privinta popularitatii.

  • 6 lucruri putin cunoscute privitoare la sare

    Sarea este ieftina si disponibila pretutindeni in zilele noastre insa nu a fost asa dintotdeauna. In trecut, valoarea ei ajunsese sa echivaleze cu cea a aurului, de unde numele de “aur alb”.

  • Untul pamantului -un remediu fitoterapeutic de succes

    Tamus communis este dupa cum indica si numele o planta adesea intalnita in partile noastre, ce creste la marginea padurilor, in luminisuri si uneori pe marginea drumurilor de tara.


Warning: fopen(cache/3b0f3a7f30b3763955cf5e1d6b3b7613) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139