Produsele organice sunt intr-adevar mai bune?

Tot mai multe magazine alimentare fac loc pe rafturi produselor organice pentru a tine pasul cu cererea in continua crestere.

De ce alegem produse organice ?

Printre motivele des invocate se numara si preocuparea pentru produsele consumate, primul pas catre o dieta organica intr-o lume stapanita de E-uri si aditivi care inafara de a aplifica chimic aromele, dauneaza sanatatii ducand nu doar catre obezitate ci si catre boli nedorite.

In primul rand produsele organice sunt foarte bune pentru sanatatea noastra dar si pentru mediul inconjurator pentru simplul fapt ca sunt crescute in mod natural, fara chimicale menite sa impulsioneze productia si sa afecteze negativ mediul.

Legumele si fructele organice cresc armonios si se dezvolta sanatos prin metode naturale.

Cei care se ocupa de astfel de culturi si de ingrijirea animalelor intr-un mod cat mai natural folosesc metode naturale din care am putea enumera:

- rotirea frecventa a culturilor pentru a feri produsele finite de insecte si pentru a pastra fertilitatea solului;

- fertilizarea culturilor cu compost sau materie organica de origine animala;

- folosirea terenurilor unde nu exista urme de substante chimice;

- lasarea pentru mai mult timp a animalelor in natura deoarece intr-un mediu inchis acestea se pot imbolnavi mai usor;

- hrana animalelor este ecologica;

- evitarea folosirii medicatiei care contine hormoni sau antibiotice;

Care sunt beneficiile unei vieti in stil organic ?

Decizia de a alege produse organice este una personala, in functie de nevoile si preocuparile proprii. Unele persoane pur si simplu refuza sa consume orice fel de alimente care ar putea sa aiba in compozitie nu doar nutrienti ci si pesticide sau alte substante chimice daunatoare pentru organismul uman.

Un alt motiv pentru care tot mai multi aleg "organic" in loc de "conventional" este legat de gust. Acesta este mai intens in cazul alimentelor crescute in mod ecologic. Celelalte produse finite ajung pe raioanele magazinelor doar pentru a satisface cererea de consum care in ultimii ani a inregistrat o crestere considerabila. Din acest motiv gustul se pierde din cauza aditivilor chimici care stimuleaza cresterea productiilor.

De asemenea alimentele organice au un continut mult mai bogat de antioxidanti ce au proprietatea de a lupta impotriva diverselor afectiuni.

Pe langa cele doua aspecte mentionate, in legatura cu sanatatea si gustul alimentelor organice, multe persoane opteaza pentru un astfel de mod de viata pentru a contribui la pastrarea planetei noastre. Pamanturile tratate chimic distrug ecosisteme naturale si pentru productie prospera sau profit multi oameni uita de aspectele naturale ale vietii pe Pamant.

Foto: 1

Articole asemănătoare

 • 10 alimente si bauturi pentru o imunitate mai buna

  Portocalele au multa vitamina C, sunt recomandate atat pentru a preveni cat si a ajuta la tratarea unor raceli si gripe, iar cei care le prefera ca desert au un sistem imunitar mai rezistent. Ca gustare sau sub forma de suc, eventual cu alte fructe sau cu putina miere, portocalele sunt pentru multi cele mai bune si sanatoase fructe.

 • Perele Obelisk

  Cu fructele sale mari, cu o coaja subtire si un frumos colorit galben-verzui, proaspat, cu pete maronii atunci cand sunt bine coapte, parul columnar Obelisk este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care nu au foarte mult spatiu in livada sau gradina, dar isi doresc pere cu gust dulce si note acrisoare, cu pulpa relativ moale, suculenta, perfecte pentru gustare sau conservare.

 • Strugurii Venus

  Varietate de struguri de masa de origine americana cu boabe de marime medie, rotunde, carnoase, fara samburi, gust dulce si note intense de muscat, Venus este de departe unul dintre cele mai bune soiuri pentru desert sau gustare, dar si pentru a fi transformat intr-un suc natural pentru perioada de vara.

 • Pulpe de pui cu mustar si ardei gras

  Despre superioritatea carnii de pui in fata celei de porc s-a vorbit cu nenumarate ocazii. Carnea de pui este, intr-adevar, mai “usoara” pentru stomac si mult mai potrivita pentru a impodobi mesele.

 • Construieste sanatatea copilului dinainte de conceptie

  Multe dintre femei, in ultima perioada, au inceput sa devina interesate de subiectul alimentatiei dinainte de sarcina. Responsabilitatea ambilor parinti, dar mai ales a mamei, intr-adevar, nu incepe in timpul sarcinii propriu-zis, ci daca se poate, cu un an sau doi mai devreme.