Pulpe de pui cu mustar si ardei gras


Despre superioritatea carnii de pui in fata celei de porc s-a vorbit cu nenumarate ocazii.  Carnea de pui este, intr-adevar, mai “usoara” pentru stomac si mult mai potrivita pentru a impodobi mesele. Una dintre formele sub care poate fi servita este si reteta urmatoare de pulpe de pui cu mustar si ardei.    

 Ingrediente:
320g rosii tocate
 1 catel usturoi tocat
3 linguri mustar
1 ardei gras rosu tocat
1 ceapa tocata
piper
sare
900g pulpe de pui (inferioare)
2 linguri ulei masline

Mod de preparare
Pune uleiul la foc mediu intr-o tigaie cu capac. Condimenteaza pulpele de pui cu sare si piper si prajeste-le in uleiul incins, timp de aproximativ 5 minute, pana se rumenesc bine. Scoate pulpele pe o farfurie.

In aceeasi tigaie, caleste cate 3 minute ceapa si ardeiul gras pana se inmoaie. Adauga usturoiul si mai gateste 1 minut. Apoi, mustarul si rosiile, amesteca bine si mai lasa cateva minute la foc, condimentand dupa gust cu sare si piper.

Pune pulpele de pui inapoi in tigaie, acopera-le cu sos si lasa-le sa dea in clocot. Dupa aceasta, da focul putin mai mic si pune capacul. Lasa sa fiarba totul 35 minute, pana ce se patrunde bine carnea.  Se serveste cu orez.

Sursa foto: Food52.com

I. C.

 

Articole asemănătoare