Alyssum

Alyssum are in jur de 150 specii anuale, bianuale si perene. Unele au forma de arbust. Cea mai cultivata este cea care formeaza tufe inalte de 20-30 cm si care se acopera cu flori galben deschis, parfumate. Frunzele de Alyssum sunt mici, cu forma liniara sau ovala. Planta face si fructe mici.

alyssum montatum

Ingrijire:
Alyssum se cultiva prin insamantare la inceputul primaverii. Pamantul nu trebuie sa le acopere mai mult de 1-1,5 cm. Pana la aparitia noilor plante, vasele in care s-au cultivat se acopera. Distanta dintre plante trebuie sa fie de cel putin 2,5 cm deoarece cresc foarte repede si fiind prea apropiate pot creste firave. Le sunt favorabile terenurile care nu retin foarte mult umiditatea. Alyssum creste foarte bine daca este amplasata undeva la lumina. Toamna si iarna, speciile sub forma de arbust trebuie curatate foarte bine de uscaturi. Pentru celelalte specii este suficient sa se inlature inflorescentele ofilite.

Inmultire:
Alyssum se inmulteste prin insamantare, la inceputul primaverii, intr-un loc protejat. Rasadurile trebuie tinute sub sticla. Plante noi de Alyssum se pot obtine si prin divizarea tufelor sau prin butasi.

Specii:
Alyssum argenteum are frunze de culoare argintie si florile sunt galbene. Este o specie mica.
Alyssum incanum se dezvolta bine in soluri nisipoase si ajunge la inaltimea de 60 cm, iar florile sunt albe.
Alyssum maritimum este o specie anuala, care creste foarte repede si florile sunt albe sau mov, iar frunzele sunt liniare si argintii.
Alyssum spinosum este o specie lemnoasa, frunzele sunt ovale si argintii, iar florile albe si parfumate.

Gradinamea.ro

Articole asemănătoare

  • Alyssum dulce

    Numele latinesc Lobularia maritima prezinta in doua cuvinte ce este esential de cunoscut despre planta asociata, si anume ca florile micute formeaza bulgari sau ciorchini, iar climatul din care provine este cel maritim.

  • Plantele de bordura, o necesitate in orice gradina

    Stim cu totii ca plantele de bordura insufletesc orice gradina, mai ales cele amenajate simplu, cu o portiune mare de peluza. In general, la borduri se aseaza plante de dimensiuni mici, cu flori sau cu foliaj deosebit.


Warning: fopen(cache/6784521cc27ed33659bf0df7ebd5bfe5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139