Ananasul - fructul cu cele mai multe proprietati terapeutice ?

ananas

 

Ananasul are o puternica actiune antioxidanta, fiind recomandat in ateroscleroza, boli ale inimii, astm, artrite reumatoide, afectiuni ale colonului. Este nutritiv, stomahic, dezintoxicant, diuretic, intareste sistemul imunitar. Este recomandat a fi consumat regulat in anemii, obezitate, intoxicatii, guta, litiaza, demineralizare, sinuzite acute.

 

Cuprinde toata gama de vitamine, acid citric, acid malic, iod, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, sulf, fier, zaharoza, glucoza, celuloza.

Articole asemănătoare

 • Plantele aromatice in bucatarie

  Usor de cultivat in gradina, balcon sau, de ce nu, in gradina, costa putin si ocupa foarte putin loc, reusesc sa schimbe radical gustul unui preparat, au numeroase vitamine si substante nutritive, iar cei cu experienta in arta gastronomica recomanda sa folosim cele mai multe plante aromatice cat mai proaspete.

 • Catusnica – un remediu natural pentru astenia de toamna

  Tristetea instalata odata cu venirea toamnei ar putea fi in unele cazuri mai mult decat o simpla stare de spirit trecatoare. De cele mai multe ori, aceasta semnaleaza prezenta bolii cunoscute sub numele de astenie.

 • Trifoiul cu patru foi, cel mai cunoscut simbol pentru noroc

  Trifoiul cu patru foi este unul dintre cele mai cunoscute simboluri aducatoare de noroc din lume. Povestea a inceput cu secole in urma la stramosii irlandezilor, si a patruns cu vremea in celelalte culturi din Europa.

 • Cele mai frumoase 7 gradini botanice din lume

  Cele mai multe orase importante din lume adapostesc cate o gradina botanica, fapt justificat de importanta acestora pentru cercetare si pentru

 • Toamna - sezonul conservelor

  Toamna este sinonima cu belsugul fiindca reprezinta sezonul in care cele mai multe dintre fructe si legume ajung la varsta maturitatii.