Anason

AnasonFamilia Umbeliferae

Efecte benefice: stimulent al functiilor pancreatice, antispastic, carminativ, aromatizant, expectorant, stimuleaza apetitul, antihelmintic

Mod de preparare si administrare:
-infuzie: o lingurita la 300 ml apa clocotita; dupa 20 de minute se strecoara; se bea fractionat in 3 reprize inaintea meselor principale. Se utilizeaza scurt timp, utiizarea indelungata avand efecte negative datorita anitolului toxic 
 

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Remedii naturiste cu anason stelat

    Folosit traditional in medicina chineza, anasonul stelat are efecte antibacteriene, antiinflamatorii si detoxifiante.

  • Cocktail cu anason stelat, sirop de artar si whiskey

    Un amestec plin de arome exotice, perfect pentru iarna, in care veti intalni taria de whiskey sau bourbon, notele stranii de anason stelat si scortisoara, dulceata intensa a siropului de artar.

  • Springerle - cand biscuitii devin arta

    Biscuiti dulci, cu anason si transformati de bucatari priceputi in mici opere de arta

  • Ceai de anason cu menta si gheata pentru zilele toride

    Anasonul (Pimpinella anisum) este o planta aromatica, erbacee, anuala, din familia Apiaceae care prefera clima calda. Pe teritoriul tarii noastre este intalnita si sub urmatoarele denumiri: anis, anos, badean, chimion de gradina, hanos, molotru sau onis.

  • Chec cu anason

    Daca nu ati incercat pana acum checul cu anason, va propunem sa preparati aceasta reteta. Condiment specific bucatariei egiptene, indiene ori indoneziene, anasonul este un condiment intrebuintat in Europa in compozitia preparatelor dulci.