Anemonele Pink Star

Flori mici, delicate, in culori vii, perfecte pentru a delimita un spatiu al gradinii si pentru a aduce un plus de prospetime si noutate cromatica, aceasta varietate de anemone ofera privirii nu mai putin de trei nuante. In centrul florii veti intalni galbenul pur, apoi un cerc alb si in final un mov spre roz foarte elegant si surprinzator de intens. Pink Star este un soi de anemone originar din Grecia, adaptat foarte bine climatului din tara noastra si surprinzator de rezistent la ger, suportand bine chiar si temperaturi de peste -20 de grade Celsius. Se inmultesc repede de la un an la altul, necesita o ingrijire minima si daca au un sol bun va veti bucura de Pink Star (numele perfect pentru aspectul inflorescentelor) multa vreme. 
 
Pentru ca anemonele Pink Star sa se dezvolte repede au nevoie de un sol bine fertilizat, cu drenare buna, si puteti folosi un truc vechi pentru a va asigura ca florile vor creste usor. Daca solul este uscat cel mai bine este ca inainte de plantare sa inmuiati bulbii in apa nu foarte rece, la temperatura camerei, pentru cel mult opt ore. Prefera zonele cu multa lumina solara, vor avea culori intense si puternice si vor fi viguroase. La maturitate planta are pana la 15 cm inaltime si acopera o arie circulara aproximativ egala, asa ca lasati aproximativ 10 cm intre anemone. Plantati bulbii la circa 5 cm adancime in solul umed, bine udat inainte.

Foto: bulbsdirect.co.nz

Articole asemănătoare

 • Pink Flash, un trandafir miniaturial cu o culoare suprinzatoare

  Un soi de trandafir pitic mult prea rar intalnit in gradini si parcuri, dar foarte apreciat de cunoscatori pentru coloritul sau aparte, acest Pink Flash este usor de recunoscut pentru bobocii sai destul de mari, cu multe petale de un roz deschis, elegant si delicat, cu mici pete albe pe margini.

 • Laleaua Albion Star, alb delicat si eleganta aparte

  Varietate de lalea de un alb crem, delicat, cu mici pete rox, Albion Star atinge la maturitate 20-25 de cm inaltime, asa ca este o alegere buna atat pentru gradini, parcuri, spatii verzi, cat si pentru jardiniere sau ghivece tinute in balcon sau pe terase, unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei.

 • Hortensiile Pink Wonder

  Soi de hortensie rezistenta la frig si daunatori, longeviva si care nu necesita ingrijiri deosebite si costisitoare, Pink Wonder se face usor remarcata datorita numarului mari de inflorescente de dimensiuni apreciabile si culoare roz, adesea o nuanta foarte intensa, fiind o alegere perfecta pentru gradini si parcuri.

 • Trandafirii Pink Diadem

  Sortiment mai rar intalnit de trandafir floribunda, cu inflorescente mari, de un roz deschis si delicat (petalele din exterior au o nuanta mai palida, cu note de alb sau chiar crem), acest Pink Diadem este un soi cu un colorit pe viu, gingas, fin.

 • Trandafirii Pink Large

  Varietate de trandafiri cataratori vigurosi, cu flori mari si rezistente, relativ usor de cultivat si intretinut, Pink Large se adapteaza bine solului si conditiilor climatice din tara noastra si poate sa schimbe radical orice gradina.