Antioxidantii din fructe

 

 Rodia aduce organismului un aport pretios de vitamina C si vitamine B, potasiu si polifenoli (antioxidanti deosebit de puternici). 

Studiile au aratat ca sucul de rodie reduce riscul aparitiei bolilor de inima, protejeaza prostata, colonul si intestinul subtire. De asemenea s-a ajuns la concluzia ca este benefic si in diabet, ateroscleroza, scaderea colesterolului si in osteoartroza.

 

Sucul de rodie are si efecte antivirale si antibacteriene,  ajutand si in cazul depunerii de  tartru.

 

Rodia, foarte populara in Orient, este folosita cu precadere in bucataria iraniana si indiana.

 

Sucul de rodie este folosit pentru diverse cocktail-uri, semintele sunt amestecate cu orezul in India si sunt folosite ca mirodenii si condimente in India sau in Pakistan, mai ales la prepararea sosurilor precum chutney.

 

In Turcia se foloseste la sosuri pentru salate, la marinarea carnii, iar semintele sunt folosite in salate, deserturi. Rodia este transformata intr-un sos dulce, ce se pune deasupra inghetatelor sau se amesteca cu iaurtul.

 

In Azerbaijan si Armenia rodia este folosita si pentru prepararea unui vin de calitate superioara, adesea exportat.

 

In Grecia, rodia este folosita pentru kollivozoumi, o supa crema din grau, struguri si rodii sau pentru salate.

 

Traditionalul kebab oriental se prepara cu sos de rodie.

 

gradinamea.ro            

Articole asemănătoare

  • Fructe si legume bogate in magneziu

    Bananele nu sunt doar o buna sursa de potasiu (pentru o inima mai sanatoasa si nu numai) vitamina C sau fibre, dar sunt recomandate si pentru a ne asigura necesarul zilnic de magneziu din fructe si legume.Aromate si savuroase, sunt o gustare rapida sanatoasa si ne satisfac usor nevoia de dulce. Si in plus sunt usor de gasit in magazine in orice perioada a anului.

  • Sushi din fructe exotice

    Sushi nu este pentru toata lumea, si prea putini copii l-ar incerca de bunavoie. Dar acest desert-gustare pastreaza forma, inlocuind pestele si orezul cu fructe si legume exotice, un spectacol de culoare si arome care va fi cu siguranta pe gustul micilor pofticiosi. E o reteta versatila, in care ingredientele pot fi inlocuite cu fructele de sezon sau cele preferate, taiate pe dimensiuni si respectand pe cat posibil proportiile.

  • De ce sa bem sucuri naturale de fructe si legume

    Cand vine vorba de sucurile din fructe si legume o regula este esentiala: trebuie baute cat mai repede, imediat ce au fost preparate

  • Ce trebuie sa stim despre fructoza?

    Afirmatia, conform careia zaharul din fructe nu este daunator, mai ales atunci cand dorim sa tinem o dieta stricta, este cat se poate de neadevarata

  • Masca cu banane si ulei de masline pentru un ten hidratat

    Utilizarea produselor cosmetice preparate la domiciliu din fructe proaspete ori legume si alte substante nutritive reprezita o modalitate simpla de curatire a pielii si totodata de hranire a acesteia. Va propunem o masca cu banane si ulei de masline pentru un ten hidratat.