Aquilegia

Aquilegia (Caldarusa) este o planta care atinge inaltimea de 60-90 cm. Florile au forma unor palnii sau clopotei batuti si sunt de culoare albastra, galbena sau bicolora. Frunzele sunt trilobate si culoarea lor variaza de la verde la gri. Aquilegia este o planta de gradina, dar si de interior fiind perfecta in balcon.

aquilegia galbena aquilegia bicolora aquilegia bicolora 2

Ingrijire:
Aquilegia se cultiva prin insamantare primavara, iar inflorirea are loc la inceputul verii. Pamantul trebuie sa fie foarte fertil si bine udat, insa fara umezeala prea mare. O data pe luna trebuie administrat gunoi de grajd bine macerat sau alta substanta fertilizatoare.

Inmultire:
Aquilegia (caldarusa) se inmulteste si prin divizarea tufei. In timpul iernii florile vestejite si ramurile prea lungi trebuie taiate; de asemenea, in aceasta perioada nu mai fertilizati planta.

Boli si daunatori:
Aquilegia poate fi atacata de afide, insa acestea se inlatura usor cu jeturi de apa cu sapun sau cu un insecticid sistemic. Un alt daunator este specia Oidium, care se combate cu sulf solubil.

aquilegia (caldarusa) in gradina

Specii:
Aquilegia caerulea - are inaltime de 30-50 cm si este originara din America de Nord. Are frunze lungi si flori cu petale albe cu puf albastru.
Aquilegia canadensis - are flori atarnatoare de culoare galbena si cu un puf rosu, iar inaltimea este de 60-90 cm.
Aquilegia formosa - are multe frunze la baza si flori atarnatoare si de culoare rosu intens.
Aquilegia sibirica - provine din Siberia si are inaltimea de 60 cm. Florile sunt albastre cu margini albe.

Gradinamea.ro

Articole asemănătoare

  • Caldarusa mexicana, o regina galbena ce uimeste pe oricine

    Minunata caldarusa de origine mexicana este asemeni unei declaratii pe timp de seara, cand soarele apune, iar stralucirea ei galbena aduce o raza de caldura in sufletele privitorilor.

  • Caldaruse in culori si forme deosebite

    Plante perene erbacee, cu crestere rapida, dezvolta tufe bogate de frunze cu tenta albastrie. Din mijlocul frunzelor se inalta tije subtiri ce sustin buchete de flori.

  • Parcuri si gradini la inceput de mai

    Imagini de primavara insorita, parcuri pline de flori si verdeata, aer parfumat si copaci incarcati de frunzis verde si sanatos te fac sa iti spui : "Si parcurile sarbatoresc 1 Mai ".