Ardeiul Topgirl

Priviti de la distanta aduc a tomate bine coapte, rosii, zemoase si parfumate, iar acest soi de ardei rosu, dulce, are o aroma aparte care poate sa aminteasca de tomate prin notele dulcegi. Relativ usor de recunoscut datorita formei (rotunzi, de mici dimensiuni si turtiti), acesti ardei sunt excelenti pentru salate datorita prospetimii si gustului aromat, dar si pentru sosuri si retete diverse (au pulpa suculenta), fiind foarte apreciati de bucatari si de cultivatorii cu experienta. Pot fi plantati pe suprafete mici in gradina sau sera, dar se preteaza si cultivarii intensive atat timp cat au foarte mult soare pe toata durata zilei si un sol fertil, cu drenare buna si ideal pregatit in prealabil cu ingrasaminte.

Se va planta primavara pana la inceputul lunii mai (cel tarziu) intr-un loc foarte insorit, si se uda frecvent, pentru ca are nevoie de cantitati mari de apa, ideala fiind irigarea prin picurare. Incep sa se coaca din august, productia anuala este medie cantitativ, dar gustul si aspectul acestor ardei conving inca de la prima degustare.

Foto: labonnegraine.fr

Articole asemănătoare

  • Piept de pui cu piper si sos de soia

    Un fel principal relativ usor de pregatit chiar si de catre cei fara prea multa experienta in bucatarie, cu gust usor picant care completeaza aroma ardeiul gras.

  • Ardeiul gras California Wonder

    Sunt ardei mari, la maturitate sunt de un rosu puternic, intens, cu gust usor dulce, aromat, pulpa crocanta si rezistenta la depozitare si transport, perfecti pentru salate, gustari, dar si pentru conservare sau retete dintre cele mai diverse.

  • Cinci alimente care te intineresc

    Ardeiul gras rosu este perfect in salate, copt, pus pe o sandvis sau ca o gustare intre mese, insa dincolo de gust ofera organismului antioxidanti (unul dintre cele mai bune alimente pentru un aspect mai tanar) care ne ajuta sa ne simtim mai bine, multa vitamina C, au proprietati anti-inflamatorii si ajuta tenul sa reziste mai bine la soare, poluare, toxinele din aer. Este de preferat sa il mancam crud, intr-o salata sau taiata in felii, ca gustare, decat gatit.

  • Suc de legume picant

    Un suc foarte sanatos, putin iute si plin de vitamine, perfect toamna sau iarna. O reteta unde puteti schimba ingredientele dupa gust sau dupa ce aveti prin bucatarie, si de fiecare data rezultatul va fi excelent. Esential este sa nu lipseasca ardeiul iute rosu, radacinoasele si telina sau castravetele.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci ardei iute

    Ardeiul iute rosu are un nivel ridicat de betacaroten, esential pentru buna functionare a organismului, si consumat de preferinta crud va ajuta sa aveti un sistem imunitar mai puternic si sa rezistati in fata infectiilor si bolilor de sezon.