Ardeiul, tratament iute cu gust condimentat

 Experienta omenirii acumulata in secole si studiile stiintifice contemporane au dovedit ca aproape orice planta aflata la indemana poate fi folosita ca medicament si este capabila sa aduca beneficii atunci cand este consumata sau utilizata intr-un anumit mod. Aceasta generozitate a naturii este reflectata si de ardeiul iute, o planta cunoscuta indeosebi pentru gustul sau, si mai putin pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului.

 

Lupta impotriva durerilor si inflamatiilor

 

S-a observat ca ardeiul iute are o deosebita eficienta in combaterea oricaror tipuri de dureri, incepand de la cele provocate de artrita pana la cele de cap. Responsabila pentru acest lucru este capsaicina, substanta responsabila si pentru proprietatile gustative ale ardeiului. Acest ingredient este prezent in medicamente si in unele creme aplicate cutanat pentru combaterea durerilor, umflaturilor si inflamatiilor.

 

Ajuta sistemul digestiv

 

Ardeiul iute asigura regenerarea tesutului din stomac si cel intestinal si ajuta organismul sa produca suficient acid clorhidric. Acest fapt este necesar pentru o digestie buna si pentru asimilarea substantelor nutritive. Daca sistemul digestiv functioneaza optim, toate celelalte organe vor fi bine hranite oferind randamentul asteptat.

 

Trateaza bolile cardiovasculare

 

Cu ajutorul acestei plante pot fi tratate eficient bolile sistemului cardiovascular. Ardeiul iute are capacitatea de a aduce presiunea sanguina la un nivel normal, fie ca aceasta este mare sau mica. De asemenea imbunatateste circulatia periferica si sanatatea inimii, prevenind si tratand cu succes atacurile de cord.

 

Ardeiul iute stimuleaza organismul si il revitalizeaza fara sa produca efecte secundare ca  palpitatii ale inimii, hiperactivitatea sau cresterea tensiunii arteriale, asa cum se intampla in cazul altor agenti stimulatori.

 

Conform medicilor, persoanele care sunt pe cale sa sufere un atac de cord trebuie sa bea la fiecare 15 minute pana trece criza, un pahar cu apa fierbinte in care s-a pus o lingurita de extract de ardei.

 

Daca atacul a avut loc si sunteti in situatia de a acorda primul ajutor, administrati-i bolnavului tinctura de ardei iute. Exista multe marturii conform carora dupa ce s-a procedat astfel, multe persoane si-au recapatat sanatatea spontan, aproape in mod miraculos.

 

Intareste sistemul imunitar

 

Datorita continutului sau bogat de beta-caroten si antioxidanti, este regenerat tesutul din care sunt formate acele mucoase capabile sa retina microbii. Acest lucru inseamna un sistem imunitar mai activ, care nu permite agentilor patogeni sa afecteze starea de sanatate.

 

Faciliteaza scaderea in greutate

 

Una dintre cele mai frecvente intrebuintari ale ardeiului iute sunt tratamentele sau curele de slabire. Studiile au aratat ca ardeiul iute intensifica procesul de ardere a caloriilor.

Articole asemănătoare

  • Sos cu nucsoara si unt

    Aromata, cu gust pregnant si intens, parfumat, nucsoara este folosita in numeroase retete de desert, dar poate sa ofere un plus de savoare si in bauturi calde, intr-un cocktail sau, de ce nu, intr-un sos cremos pentru inghetata sau prajituri.

  • Ce legume va ajuta sa slabiti mai usor

    Ciupercile de padure sau crescatorie au vitamine si fibre, sunt versatile si cu gust foarte placut, adesea cu note surprinzatoare, pot fi coapte sau fierte, conservate, dar au suficiente proteine si fibre pentru a fi un ingredient esential si satios.

  • Ardeiul iute Peppino

    Soi de ardei iute picant, aromat, bun pentru un sos cu gust intens sau pentru a fi conservat in otet, Peppino atrage si prin culoare (un rosu intens, aprins, atunci cand este bine copt) si forma, fiind ardei rotunzi, asemanatori unor cirese mari.

  • Ardeiul gras California Wonder

    Sunt ardei mari, la maturitate sunt de un rosu puternic, intens, cu gust usor dulce, aromat, pulpa crocanta si rezistenta la depozitare si transport, perfecti pentru salate, gustari, dar si pentru conservare sau retete dintre cele mai diverse.

  • Terapii naturiste cu ceai de merisor

    Cu gust placut, fructat, usor acrisor, ceaiul de merisor se pregateste imediat, dintr-o lingurita cu varf la o cana cu apa clocotita, lasata 10-15 minute la infuzat.


Warning: fopen(cache/dc915bb0e790893ff87cd4722ee6d5b4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139