Ardeiul iute Peppino

Soi de ardei iute picant, aromat, bun pentru un sos cu gust intens sau pentru a fi conservat in otet, Peppino atrage si prin culoare (un rosu intens, aprins, atunci cand este bine copt) si forma, fiind ardei rotunzi, asemanatori unor cirese mari. Se cultiva usor in ghivece sau jardiniere – fiind un ardei foarte iute nu veti avea nevoie de cantitati mari – sau in solar si gradina. Se planteaza primavara, cel tarziu in aprilie, se uda frecvent folosind cantitati mici de apa, si veti recolta primii ardei Peppino incepand din luna iulie si pana in septembrie-octombrie.

Este un ardei ce prefera sa aiba mult soare, dar se va adapta si intr-o zona partial umbrita (dar va fi mai putin aromat) si cel mai bun pamant este unul fertil, gras, curatat bine de buruieni si pietris. Lasati o distanta de 20-25 de cm distanta intre exemplare pentru a le permite sa se dezvolte in voie. Ardeii sunt initial de un verde cu pete galbene, inrosindu-se pe masura ce se coc. Forma deosebita si gustul foarte picant ii fac sa fie pe gustul celor care prefera mancarea foarte iute.

Foto: ebay.com

Articole asemănătoare

  • Tratamente si solutii naturiste cu ardei iute

    Poate fi folosit in regimul de slabire daca va plac preparatele iuti, pentru ca ardeiul iute mancat des ajuta organismul sa arda mai usor grasimile, un ajutor esential atunci cand vreti sa scapati de kilogramele in plus.

  • Sos picant cu ardei iute, rosii, busuioc

    O reteta picanta si aromata, care poate fi mai iute sau mai putin iute, dupa gust, cu ardei, rosii, verdeata si aroma aparte a busuiocului. Este un sos ce poate fi folosit pentru carne, legume sau chiar pentru o portie de paste.

  • Limonada cu ardei iute si vodca

    O reteta curajoasa in care gustul acrisor al lamaii se intalneste cu notele intens picante ale ardeiului iute (mai mult sau mai putin, dupa gust) si cu vodca.

  • Suc de legume picant

    Un suc foarte sanatos, putin iute si plin de vitamine, perfect toamna sau iarna. O reteta unde puteti schimba ingredientele dupa gust sau dupa ce aveti prin bucatarie, si de fiecare data rezultatul va fi excelent. Esential este sa nu lipseasca ardeiul iute rosu, radacinoasele si telina sau castravetele.

  • Aji Charapita - ardeiul iute cu gust de citrice

    Destul de costisitor si greu de gasit in afara statului Peru, aji charapita este un ardei iute folosit pentru o gama larga de retete, dar suficient de puternic pentru a nu fi mancat pur si simplu.