Citeste articole din "Mirodenii"

  • Ienibaharul, piperul cu o suta de arome

    Ienibaharul, piperul cu o suta de arome

    Ienibaharul este un arbore tropical din familia myrtaceae cu flori si fructe dispuse in ciorchini. Prima descriere in literatura a acestui arbore a fost facuta de naturalistul Patrick Browne in anul 1755, in cartea sa "The Civil and Natural History of Jamaica".

  • Ferula, unul din cele mai neobisnuite condimente

    Ferula, unul din cele mai neobisnuite condimente

    Ferula Asafoetida este o planta intalnita cu precadere in Iran si Afganistan a carei seva devine dupa uscare o masa rasinoasa, de culoare maronie. Judecand dupa aparente, ea ar fi trebuit sa constituie cel mult un furaj pentru animale din cauza mirosului si gustului neplacut, insa experienta a demonstrat contrariul.

  • Secretele condimentelor

    Secretele condimentelor

    Chiar daca sarea si piperul sunt considerate suficiente pentru a da gust felurilor de mancare, arta gastronomica intrebuinteaza uneori un numar superior de condimente pentru mai multa expresivitate.

  • 7 plante medicinale de crescut in interiorul locuintei

    7 plante medicinale de crescut in interiorul locuintei

    Pentru cresterea plantelor medicinale nu este intotdeauna o conditie obligatorie sa dispui de o gradina spatioasa inundata de lumina. Lipsa de spatiu si de timp liber ar trebui sa va ingrijoreze mai putin dupa ce veti cunoaste urmatoarele 8 plante medicinale uzuale pentru interiorul locuintei.

  • 6 lucruri putin cunoscute privitoare la sare

    6 lucruri putin cunoscute privitoare la sare

    Sarea este ieftina si disponibila pretutindeni in zilele noastre insa nu a fost asa dintotdeauna. In trecut, valoarea ei ajunsese sa echivaleze cu cea a aurului, de unde numele de “aur alb”.

  • Pagina 1 din 3
  • «
  • 2
  • 3