Pudra de chili, un substituent pentru piper

Unul din modurile in care poti aduce la viata gustul adevarat al unui fel de mancare este condimentarea. Pudra de chili este un amestec de mirodenii intalnit frecvent in bucatariile traditionale din India, Mexic si America de Sud, dar foarte rar in partile noastre.

Un motiv al scazutei popularitati pe meleagurile noastre trebuie sa fie lipsa de informatii, despre “cum, cand si de ce?” ar trebui folosit acest produs? Daca vrei insa sa evoluezi intr-ale bucatariei, nu mai sta pe ganduri si acorda-i condimentului o sansa fiindca nu te costa aproape nimic!

Pudra de chili este un substituent veritabil pentru piper, fiind disponibila in marile magazine alimentare intr-o varietate de sortimente. Citeste cu atentie reteta si vezi care este cantitatea trebuincioasa de piper. In functie de cantitatea de mancare, se pot adauga unul sau mai multe varfuri de cutit.

De asemenea, adauga pudra in acelasi timp ca atunci cand ai fi pus piperul. Daca scopul tau este sa sporesti aroma cu ajutorul pudrei de chili, tine cont sa adaugi o cantitate putin mai mare decat cea echivalenta de piper. 

Pudra de chili este mai dulce decat piperul de Cayenne, este preparata din ardei cu o iuteala diferita intre ei. Cele mai multe pudre sunt combinate cu usturoi, ceapa, oregano si chimion, in special peste ocean.

Pudra de chili da gust tocanelor si fripturilor care sunt mai apreciate cand pisca usor la limba. Cel mai cunoscut preparat este chili con carne, mancarea specific texana cu carne tocata de vita, boabe de fasole si bucati de ardei si rosii.

Varianta europeana de chili con carne este o tocanita din carne de vita cu sos picant si felii de ardei. Pe langa gustul pe care il ofera, chili aduce si unele beneficii directe organismului. Este un remediu excelent pentru nasul infundat si are o influenta majora in imunizarea organismului.

Chili poate fi introdus in orice cura de slabire, deoarece arde grasimile si accelereaza digestia. Pentru rezultate cat mai bune pe ambele planuri, este ideal sa folosesti pudra obtinuta de tine in casa, in locul celei din comert.

Sursa foto: wikipedia.org 

I. C.

Articole asemănătoare

  • Fasolea, de ce un super-aliment?

    Fasolea a fost acceptata unanim ca cel mai important substituent pentru carne din intreaga lume vegetala. Insa rolul si valoarea sa nutritionala nu se rezuma doar la “ce, sau pe cine inlocuieste” ci are propriile merite.

  • Delicii de Paste. Chiftelute cu sos de marar

    Un deliciu pentru toti cei care adora chiftelutele si pe care il puteti pregati pentru masa de Paste poate fi reteta de chiftelute cu sos de marar.

  • Paste siciliene cu sos de carne si rosii

    Devenite si la noi un fel de mancare preferat, pastele sunt la mare cautare. Va propunem sa preparati reteta de paste siciliene cu sos de carne si rosii, pentru a va bucura de un gust placut.

  • Placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume

    O placinta speciala, cu specific romanesc si cu un gust exceptional este placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume. Pentru preparare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Ceaiuri calde pentru zile friguroase. Masala Chai

    Ceaiurile sunt binevenite iarna pentru simplul motiv ca sunt tonifiante si ne ajuta sistemul imunitar. Un ceai recomandat pentru zilele friguroase este ceaiul indian, denumit Masala Chai.