Ciocolata fierbinte cu lapte, mirodenii, rom

Ingrediente:

1 cana lapte
4 linguri ciocolata cu lapte sfaramata
1 lingura ciocolata neagra sfaramata
1 lingura rasa zahar brun
½ lingurita scortisoara pudra
1 varf de lingurita nucsoara rasa
2-3 cuisoare sfaramate
(optional) 1-2 fulgi chili sau un praf de piper negru
1 praf de sare
1 lingura rom

Mod de preparare: laptele se pune la fiert pe foc mic spre mediu, adaugand ciocolata si zaharul, amestecand tot timpul pana cand se dizolva. Se pun si mirodeniile (inclusiv piperul sau fulgii de chili pentru un gust picant) si se amesteca in continuare, pana cand aveti o compozitie omogena, putin cremoasa. Se ia de pe foc, se pune sarea si romul, si se bea cald.

Foto: wtamu.edu

Articole asemănătoare

  • Cidru fierbinte cu rom si mirodenii

    O cana de cidru fierbinte cu rom si arome exotice, excelenta in zilele in care temperaturile au scazut nepermis de mult. Usor de pregatit acasa, o bautura de iarna ce poate fi savurata alaturi de prieteni.

  • Cacao fierbinte cu lapte si rom

    O bautura de iarna dulce, aromata si cu note intense de rom, buna pentru o seara relaxanta. Se bea fierbinte, simpla sau alaturi de un desert delicios.

  • Cacao fierbinte cu rom si scortisoara

    O cana de cacao fierbinte, eventual cu putina frisca sau scortisoara, este ideala in zilele reci de iarna (si nu numai). Dar in aceasta reteta puteti adauga un rom brun sau alb, simplu sau cu arome si mirodenii, pentru un gust complex, cu note de sarbatoare.

  • Shake simplu de vara, cu lapte de cocos si banana congelata

    Shake-ul este o bautura cremoasa si gustoasa, potrivita pentru zilele de vara. O reteta rapida, ieftina si accesibila chiar si celor putin experimentati, este cea cu lapte de cocos si banana congelata. Iata ce ingrediente va sunt necesare pentru o portie

  • Mancaruri exotice. Piept de pui cu lapte de cocos

    Gustati din aromele orientale ale Americii de Sud, preparand reteta de pui cu lapte de cocos. Iata ce ingrediente sunt necesare pentru preparare: