Asociatia pentru Protectia Liliecilor din Romania

Adresa: 3900 Satu Mare, Str. Ion Budai Deleanu Nr. 2, Romania

Telefoane: 0722 689369, 0723 896109, 0261 711395

Fax: 0261 711395

Email: batprotection [at] datec.ro

Asociatia pentru Protectia Liliecilor din Romania este o organiza■ie nonprofit, apolitica, care reuneste acele persoane din Romania care se ocupa de studiul si ocrotirea liliecilor.

A.P.L.R are ca scop promovarea cercetarilor chiropterologice (studiul si ocrotirea liliecilor) in Romania precum si protec■ia mediului si a naturii in general.

In vederea realizarii scopului ei, A.P.L.R are mai multe obiective dintre care amintim:

 • Stimularea interesului ║i preocuparilor fata de cunoasterea liliecilor, fata de chiropterologie, prin intermediul mijloacelor de mass-media si a altor actiuni directionate in acest sens.
 • Educa■ie ecologica atat pentru tineri cat si pentru adulti, organizand cursuri educative, proiectii, tabere si excursii pe teren cu scop educativ.
 • Publicarea unor materiale informative si stiintifice
 • Realizarea si mentinerea unor contacte permanente intre chiropterologii din tara si strainatate

Articole asem─ân─âtoare

 • Marul lupului, mai puternica decat orice planta medicinala din Romania

  Este de departe cea mai puternica planta medicinala din Romania si cu toate acestea putini o recunosc in natura si ii acorda locul cuvenit intre remediile fitoterapeutice.

 • Cum citesti eticheta unui fruct de avocado

  Cu toate ca se numara printre fructele introduse de curand pe piata alimentara din Romania, avocado si-a facut un nume si inca promite multe pentru viitor. Acest lucru este determinat lasand la o parte strategiile de marketing, de valoarea nutritiva ridicata si proprietatile binefacatoare.

 • Plante utile pentru combaterea daunatorilor din gradina

  Exista o lege a naturii potrivit careia toate componentele mediului se armonizeaza. In realitate mereu vor fi exceptii, iar persoanele care se indeletnicesc cu gradinaritul cunosc bine acest lucru. Dovada ca bolile si daunatorii constituie o provocare constanta atat pentru plantele crescute afara cat si pentru majoritatea celor din apartament.

 • Fenomenul de ecoturism in Romania

  Termenul de ecoturism desemneaza, conform adoptarii si promovarii de catre Asociatia de Ecoturism din Romania (AER), "o forma de turism in care principala motivatie a turistului este observarea si aprecierea naturii si a traditiilor locale direct legate de natura."

 • Cele mai bune partii din Romania

  Pentru ca iarna si-a facut din nou aparitia si trebuie sa ne bucuram de zapada atat cat putem, Romania se mandreste cu 15 judete care detin partii de schi. Cele mai multe, in numar de 25, sunt situate in Prahova, Maramures si Brasov.