Ati primit sau cumparat trandafiri?

trandafirTrandafirii pot fi pastrati mai mult timp daca aveti grija sa taiati din tije aproximativ doi centimetri, apoi lasati sa curga peste tije apa in jet continuu timp de cateva minute. Se aseaza in vaze inalte, cu apa calduta, in care se adauga putina zeama de lamaie. Apa se schimba zilnic. Inainte de a se pune in vaza pot fi tinuti 1-2 ore intr-o camera cu temperatura foarte scazuta. Trandafirii nu vor fi pusi alaturi de alte flori deoarece grabesc ofilirea acelor flori.

Prin hibridizari s-au produs importante schimbari in aspectul trandafirilor. De la numai cinci petale cate aveau si cate au si speciile salbatice, au ajuns la un numar mult mai mare.
Numarul de varietati este foarte mare, culorile sunt fabuloase, de la alb la violet inchis, cu multiple combinatii coloristice intermediare.

In general, dupa ce a fost cules, trandafirul rezista aproximativ o saptamana, dar se poate ofili si dupa numai o zi-doua, daca nu este bine ingrijit.
 


 

Articole asemănătoare

 • Ingrijirea gradinii in luna septembrie

  Tunsul gazonului, taierea gardului viu, ingrasamant pentru trandafiri sau plantarea bulbilor

 • Dulceata parfumata de trandafiri

  Prepararea dulceturilor aduce cu ea si savoarea pe care ne-o ofera trandafirii sau fructele din care vrem sa le preparam. O asemenea dulceata este cea de trandafiri, parfumata si cu un gust aparte.

 • De ce este sanatos sa consumam fructe ?

  Fructele se numara printre alimentele cele mai delicioase de pe Pamant si spre deosebire de altele sunt produse in mod natural pentru a fi consumate.

 • Trandafiri in miniatura, perfecti pentru infrumusetarea gradinii

  Daca sunteti in cautarea unor flori deosebite care prin aspectul lor sa contribuie la infrumusetarea gradinii de care intreg anul ati avut grija pentru a fi rasplatit cu flori superbe oferite de plante sanatoase, trandafirii de mici marimi sunt alegerea ideala.

 • Cresterea si ingrijirea trandafirilor

  Romantismul intr-o gradina nu poate fi creat fara trandafiri. Desi pentru multi este o adevarata provocare, sa plantezi si sa cresti trandafiri nu este dificil.