Aucuba

Ornamentala prin frunze.Aucuba
Denumire stiintifica: Aucuba japonica
Familia: Cornaceae
Origine: Japonia
Dimensiuni: 2 -3 m in salbaticie; in ghiveci mai putin
Conditii: prefera locurile umbroase, cu umiditate ridicata; solul trebuie sa aiba un bun drenaj; iarna se poate mentine la temperaturi intre 5 - 10 grade celsius.
Inmultire: separarea tufelor

Articole asemănătoare

 • Aucuba (A. Japonica)

  Planta ajunge pana la 1-2 m inaltime. Are ramificatii groase, verzi, usor brunii la baza. Frunzele sunt eliptic-lanceolate, ascutite la varf si dintate pe margini, lucioase, verzi, cu pete aurii. Florile mici, purpurii, apar la jumatatea primaverii, dar nu prezinta interes ornamental.

 • Terariu - o lume in miniatura

  Un terariu este, prin definitie, o gradina aflata sub sticla. Aceasta tehnica era foarte populara in perioada victoriana si acum se pare ca incepe sa castige din ce in ce mai mult teren. Astfel se pot recrea tot felul de "peisaje", de la terenuri impadurite, pana la un mini desert sau o jungla tropicala. Mai mult, daca adaugati si animale sau insecte, gradina in miniatura va deveni un vivariu.

 • Inmultirea prin butasi a plantelor de gradina si apartament

  Marea majoritate a plantelor de apartament se inmultesc pe cale asexuata (vegetativa) - prin butasire, divizarea (despartirea) tufei, drajoni, stoloni, muguri adventivi, marcotaj, altoire. Numarul plantelor care se inmultesc pe cale sexuata (prin seminte) este mai mic.

 • Cateva procedee simple si eficace pentru asigurarea umiditatii atmosferice

  Florile si umiditatea atmosferica

 • Repausul si iernarea plantelor de camera

  In functie de originea lor, plantele au nevoie de conditii uniforme pe parcursul anului, sau dimpotriva cu perioade marcate cu frig si seceta care le determina sa intre intr-o perioada de repaus mai mult sau mai putin important in viata plantei.