Balconul: oaza de liniste si relaxare

La inceputul primaverii desi anotimpul rece ne mai trimite cu ultimele puteri zile racoroase, innorate sau chiar ploioase, este timpul sa ne ocupam de amenajarea balconului, oaza noastra de liniste in care putem savura cafeaua dimineata si unde ne putem destinde dupa o zi grea de munca.

Din magazinele de specialitate putem achizitiona ghivece cu lalele, narcise, zambile sau orice alte flori de primavara! Este foarte important ca pamantul in care sunt saditi bulbii sa fie afanat, sa permita intrarea aerului si a apei.

Flori deosebit de frumoase si care schimba cu totul orice loc unde sunt asezate sunt begoniile. Acestea pot fi prinse de uneva de sus putand atarna frumos si delicat. Astfel ele nu ocupa loc prea mult.

Nu doar vestitorii primaverii sunt cei ce infrumuseteaza balconul, ci trebuie sa avem in vedere faptul ca totul trebuie luat la mana si foarte bine curatat: mobilierul din balcon, ghivecele, suportul pentru flori, etc.

Chiar si pentru balcoanele in care soarele bate doar cateva ore pe zi exista solutii de infrumusetare: florile si plantele de interior care iubesc umbra. Pentru a lumina colturile gri, mohorate si intunecoase exista mai multe trucuri. Spre exemplu este indicat sa utilizam ghivece albe sau in culori calde.

De asemenea petalele in culori tari infrumuseteaza orice spatiu lipsit de viata. Acest lucru se poate realiza prin asezarea unor givece cu fuchsia de exemplu. Aceasta planta se simte mult mai bine la umbra decat in razele arzatoare ale soarelui.

Sursa foto

Articole asemănătoare