Beneficiile oferite de nuci

Nucul sau White Walnut sunt denumirile comune ale speciei Regia Juglans. Numele Juglans mai inseamna si 'ghinda lui Jupiter'.

Nucul isi are originile in Persia de Nord. Lemnul acestuia se incadreaza in clasificarea arborilor mici si arbustilor numiti Juglandeae, acestia avand la randul lor radacinile printre alte aproximativ 30 de specii. Cele mai multe dintre acestea sunt indigene in America de Nord. Toate plantele din aceasta clasificare au frunzele parfumate.

Romanii au pretuit foarte mult acest copac si fructele sale.

Considerat a fi sacru, in antichitate la umbra nucului s-au organizat toate festivalurile zeitei greci Diana.

In istorie, Mithridates, regele Pontului, s-a folosit de nuc pentru a vindeca diverse boli. Frunzele si coaja de culoare bruna a copacului sunt cunoscute ca un bun vermifug. Pescarii foloseau un suc derivat din frunze si diluat cu apa, pentru a forta viermii sa pluteasca deasupra baltii.

Printre copacii din categoria Juglandeae, dupa ordine, nucul este cel mai mare si se dezvolta rapid, atingand o inaltime de 20 de picioare in zece ani (unitate veche de masura a lungimii, egala cu aproximativ o treime dintr-un metru).

Nucul creste foarte bine in zone cu un sol cavernos, usor alcalin, bine drenat si cu suficienta lumina de la soare. Acesti copaci nu traiesc prea bine in zonele unde sunt vanturi puternice.

Nucii sunt 'individualisti', traiesc izolati sau la o distanta de cativa metri de alt copac de aceeasi specie.

Frunzele de nuc sunt folosite sub forma de infuzie si sunt benefice pentru a trata afectiuni ale pielii si iritatii oculare. Infuziile preparate din frunze de nuc au proprietatea de a vindeca bolile de piele, eczemele, ranile si zgarieturile.

Pentru tratarea conjunctivitei si a blefaritei (boala de ochi, care se manifesta prin inflamarea pleoapelor) se foloseste o tinctura din frunze de nuc si apa.

Coaja de nuca este utila pentru diareea cronica. De asemenea persoanele suferinde de anemie pot apela la infuzia din coji de nuci care este buna totodata si pentru combaterea caderii parului.

Un preparat din ulei de nuci este foarte benefic pentru femeile cu disfunctii menstruale sau cu eczeme uscate ale veziculei. Doua linguri de ulei extras din nuci neprelucrate, in fiecare zi, rezolva multe problemele.

Miezul de nuca poate fi utilizat ca decoct sau tinctura. Decoctul este folosit pentru vindecarea constipatiei si digestiei lente sau ca un stimulent pentru ficat. Acesta este o solutie apoasa, obtinuta prin fierberea anumitor plante alimentare sau medicinale.

Articole asemănătoare

 • De ce nu este recomandat sa prajim uleiul de masline?

  Beneficiile uleiului de masline au fost remarcate din vremea lui Hipocrate, cand fructele simbolizau pacea si gloria. Astazi, nutritionistii s-au incredintat prin studii ca uleiul de masline extra virgin poseda multiple proprietati benefice organismului.

 • Ghiara matei, remediul unei pleiade de boli

  Ghiara matei este un ingredient natural comun pe ambalajul produselor naturiste. Chiar daca nu face parte din flora spontana a tarii noastre, liana originara din bazinul Amazonului inlesneste in fiecare zi sanatatea a milioane de persoane din intreaga lume.

 • Tort cu blat de piscoturi si crema de nuci

  Un tort cat se poate de delicios si cu o aroma placuta este tortul cu blat de piscoturi si crema de nuci. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

 • Beneficiile consumului de nuci, arahide si alune

  Consumul de arahide este foarte sanatos, deoarece acestea ne redau energia pierduta intr-o zi de munca

 • Cornulete cu crema de nuci

  Pentru o gustare dulce la birou, puteti pregati cornulete cu crema de nuci. Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru aluat: