Beneficiile consumului de nuci, arahide si alune

Arahidele

Consumul de arahide este foarte sanatos, deoarece acestea ne redau energia pierduta intr-o zi de munca si numai. Arahidele contin o cantitate foarte mare de proteine vegetale. Aceasta cantitate nutritiva este bine primita de organism si “impartita” corespunzator in tot corpul.

Fisticul

Proprietatile benefice ale fisticului se rasfrang in sens pozitiv si asupra organismului nostru intarind functiile inimii. Fisticul contine potasiu, fara de care muschii si nervii din jurul acestui organ vital nu ar putea functiona. Potasiul regleaza si echilibreaza activitatea inimii, transmite semnale nervilor si are grija ca muschii nostri sa se poata contracta.

Alunele

Alunele reprezinta o metoda naturala anti-imbatranire si contin foarte multa vitamina E. Aceasta protejeaza in mod eficient celulele si are urmatoarele efecte exceptionale asupra epidermei si nu numai: pielea este mai intinsa, mai luminoasa, sangele circula asa cum trebuie prin vene si artere, fiind subtiat, ne protejeaza impotriva infarctului miocardic.

Migdalele

Migdalele intaresc oasele si dintii, deoarece contin o cantitate mare de calciu, insa si fier. In plus, fierul are un mare aport privind transportul de oxigen din corp.

Nucile

Nucile detin acizi grasi nesaturati. Acestia ajuta la scaderea colesterolului prea ridicat mentinandu-i echilibrul sanatos. Peretii arterelor sunt de asemenea protejati datorita consumului de nuci si a substanelor pe care acestea le contin. Vitamina B si cuprul ajuta creierul si are efecte pozitive asupra concetrarii noastre.

Sursa foto: 1, 2, 3, 4, 5

A.V.

Articole asemănătoare