Tort cu blat de piscoturi si crema de nuci

 Un tort cat se poate de delicios si cu o aroma placuta este tortul cu blat de piscoturi si crema de nuci.

 

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:


Pentru blat:

500 g piscoturi de sampanie

1 pahar cu lapte dulce


Pentru crema:

6 oua

500 ml de lapte dulce

200 g zahar pudra

3 linguri de faina

coaja rasa de lamaie

100 g nuci maruntite


Se realizeaza astfel:

Faina se amesteca la un loc cu putin lapte rece.

Apoi se adauga si cantitatea ramasa de lapte dulce.

Se pun si galbenusurile de ou tot aici.

Se adauga si 100 g de zahar pudra.

Compozitia respectiva se pune pe foc.

Se lasa la foc moale.

Se amesteca mereu, pana devine groasa.

Cand este gata, se ia de pe foc.

Se pun si nucile maruntite.

Se da la rece.

In acest timp se bat spuma albusurile de ou.

Apoi se adauga si restul de zahar pudra.

Cand crema s-a racit, se amesteca usor cu albusurile.

O forma speciala de tort se unge cu unt.

Apoi se pun straturi de piscoturi, inmuiate in lapte dulce.

Intre aceste straturi de piscoturi se pune crema de nuci.

Peste tot tortul se presara la final nuci maruntite.

Apoi se tine tortul la rece timp de 1-2 ore, inainte de a se servi.

Sursa foto

Articole asemănătoare