Tort cu blat de piscoturi si crema de nuci
Un tort cat se poate de delicios si cu o aroma placuta este tortul cu blat de piscoturi si crema de nuci.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru blat:
500 g piscoturi de sampanie
1 pahar cu lapte dulce
Pentru crema:
6 oua
500 ml de lapte dulce
200 g zahar pudra
3 linguri de faina
coaja rasa de lamaie
100 g nuci maruntite
Se realizeaza astfel:
Faina se amesteca la un loc cu putin lapte rece.
Apoi se adauga si cantitatea ramasa de lapte dulce.
Se pun si galbenusurile de ou tot aici.
Se adauga si 100 g de zahar pudra.
Compozitia respectiva se pune pe foc.
Se lasa la foc moale.
Se amesteca mereu, pana devine groasa.
Cand este gata, se ia de pe foc.
Se pun si nucile maruntite.
Se da la rece.
In acest timp se bat spuma albusurile de ou.
Apoi se adauga si restul de zahar pudra.
Cand crema s-a racit, se amesteca usor cu albusurile.
O forma speciala de tort se unge cu unt.
Apoi se pun straturi de piscoturi, inmuiate in lapte dulce.
Intre aceste straturi de piscoturi se pune crema de nuci.
Peste tot tortul se presara la final nuci maruntite.
Apoi se tine tortul la rece timp de 1-2 ore, inainte de a se servi.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu unt de arahide si cacao
Un smoothie consistent, plin de gust, ce poate inlocui un desert clasic, o bautura dominata de notele de arahide si parfumul de cacao. Atentie insa, este o reteta cu multe calorii.
-
Smoothie cu banane, lapte de migdale si suc de portocale
Plin de vitamine si nutrienti, proaspat si cu gust de portocale, este un suc natural si usor de pregatit. Se poate bea cu sau fara gheata, dupa gust.
-
Cocktail cu bourbon si suc de ananas
O reteta foarte simpla si un cocktail cu gust puternic de ananas si note de bourbon, servit rece.
-
Salata de fructe cu seminte de mac si ulei de susan
O salata in care gustul de fructe exotice il intalneste pe cel de mustar si pe cel de mac, cu fulgi de ceapa si ulei de susan.
-
Cocktail cu bere si suc de rosii
Un amestec de bere si Bloody Mary, usor de pregatit si gata de savurat imediat, cu mai multa sau mai putina “personalitate” in functie de cantitatea de vodca folosita.