Tarta elvetiana cu mere si alune

 Un desert pe care veti dori sa il mai preparati, indiferent ca este o ocazie speciala sau o simpla zi este tarta elvetiana cu mere si alune.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

1 foaie de placinta

nuci pisate

alune pisate

4 mere acrisoare, crude

200 g zahar

200 ml smantana dulce, lichida

200 ml lapte

4 oua

scortisoara

zahar pudra


Se realizeaza astfel:

Foaia de placinta se intinde intr-o forma rotunda.

Se fac cateva intepaturi cu furculita in foaie.

Apoi nucile si alunele maruntite se presara peste toata foaia de placinta.

Merele acrisoare se taie in felii subtiri, in forma de semiluna.

Dupa aceea se prepara separat o compozitie.

Aceasta se face din oua puse la un loc cu laptele, smantana dulce si zaharul.

Se amesteca acestea.

Apoi compozitia obtinuta se toarna in forma, peste feliile de mere.

Se presara si un praf de scortisoara peste tarta.

Se da forma la cuptorul incins in prealabil.

Se lasa timp de 30 de minute, pana cand aceasta capata o nuanta aurie.

Se scoate din cuptor cand este gata.

Se lasa putin sa se raceasca.

Apoi se presara zahar pudra peste tarta.

Se serveste oricand doriti.

Sursa foto

Articole asemănătoare