Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Beneficiile otetului de mere: mit sau realitate?

 Vechea zicala "un mar pe zi tine doctorul departe", cu mai multa rezonanta in limba engleza, o stim cu totii. Ce se intampla insa daca optam pentru a consuma otet de mere ?

Otetul de mere a fost mult timp considerat un supliment alimentar benefic ce ajuta organismul sa arda rapid grasimile, ferind in acelasi timp organismul de alergii.

Alexa Schmitt, dietetician in cadrul unei clinici de prestigiu din Massachusetts, a spus ca zvonuri sunt multe insa concret niciun studiu nu a oferit date concludente deoarece participantii au fost putini.

Cateva din beneficiile oferite de otetul de mere:

Pierderea kilogramelor in plus - Potrivit doctorului Schmitt, ideea ca otetul de mere grabeste procesul de ardere a grasimilor este un mit. "Nu esxista nicio dovada care sa ateste ca acest otet ar putea influenta metabolismul.

Sentimentul de saturatie - Un studiu efectuat in anul 2006 a aratat ca persoanele care au consumat frecvent doze de otet de mere dupa ce au mancat paine, s-au simtit ca dupa o masa pe cinste, comparativ cu persoanele care au consumat doar paine.

Testele efectuate pe soareci de laborator au demonstrat si o diminuare a nivelurilor colesterolului, insa acestea nu au fost luate in considerare deoarece in cazul oamenilor metabolismul difera. Urmatoarele teste vor fi efectuate pe hamsteri deoarece acestia descompun grasimile intr-un mod similar cu oamenii.

Ajuta bolnavii de diabet - Cateva studii au aratat ca otetul de mere a ajutat in managementul diabetului. Chiar si asa, la fel ca in celelalte cazuri, studiile au fost limitate de nivelul mic la care au fost efectuate.

Unul din studii a demonstrat ca otetul de mere, consumat inainte de culcare, reduce nivelul de zahar din sangele celor care sufera de diabet de gradul doi, iar altul a aratat ca unii pacienti pot dezvolta o sensibilitate la insulina.

Chiar daca pentru moment studiile nu sunt relevante, in viitorul apropiat acest lucru s-ar putea schimba. Inainte de a apela la astfel de tratamente alternative, consultati-va medicul pentru a ocoli eventualele probleme ce ar putea sa apara.

Foto: 1

Alte articole

De ce nu este recomandat sa prajim uleiul de masline?
Beneficiile uleiului de masline au fost remarcate din vremea lui Hipocrate, cand fructele simbolizau pacea si gloria. Astazi, nutritionistii s-au incredintat prin studii ca uleiul de masline extra virgin poseda multiple proprietati benefice organismului.
Retete gustoase pentru zile speciale. Porc cu sos de mere si smantana
Pentru zilele speciale, retetele gustoase sunt potrivite. Va propunem sa incercati o astfel de reteta preparand-o pe cea de porc cu sos de mere si smantana.
Tort de mere cu migdale
Un tort usor de preparat, potrivit ca desert la o intalnire cu prietenii, este tortul de mere cu migdale.
Cinci motive pentru a consuma otet de mere
Otetul de mere este una dintre cele mai populare alternative ale medicatiei moderne fiind apreciat pe toate meridianele pentru savoarea intepatoare si calitatile binefacatoare.
Ciocolata sanatoasa - mit sau realitate?
Au trecut ani buni de la obtinerea primei tablete de ciocolata cu lapte in anul 1875. Elvetianul Daniel Peters, cel caruia ii datoram existenta deliciosului preparat a desavarsit munca inceputa cu milenii in urma de poporul aztec, ce cunostea cultura arborelui de cacao.