Beneficiile otetului de mere: mit sau realitate?

 Vechea zicala "un mar pe zi tine doctorul departe", cu mai multa rezonanta in limba engleza, o stim cu totii. Ce se intampla insa daca optam pentru a consuma otet de mere ?

Otetul de mere a fost mult timp considerat un supliment alimentar benefic ce ajuta organismul sa arda rapid grasimile, ferind in acelasi timp organismul de alergii.

Alexa Schmitt, dietetician in cadrul unei clinici de prestigiu din Massachusetts, a spus ca zvonuri sunt multe insa concret niciun studiu nu a oferit date concludente deoarece participantii au fost putini.

Cateva din beneficiile oferite de otetul de mere:

Pierderea kilogramelor in plus - Potrivit doctorului Schmitt, ideea ca otetul de mere grabeste procesul de ardere a grasimilor este un mit. "Nu esxista nicio dovada care sa ateste ca acest otet ar putea influenta metabolismul.

Sentimentul de saturatie - Un studiu efectuat in anul 2006 a aratat ca persoanele care au consumat frecvent doze de otet de mere dupa ce au mancat paine, s-au simtit ca dupa o masa pe cinste, comparativ cu persoanele care au consumat doar paine.

Testele efectuate pe soareci de laborator au demonstrat si o diminuare a nivelurilor colesterolului, insa acestea nu au fost luate in considerare deoarece in cazul oamenilor metabolismul difera. Urmatoarele teste vor fi efectuate pe hamsteri deoarece acestia descompun grasimile intr-un mod similar cu oamenii.

Ajuta bolnavii de diabet - Cateva studii au aratat ca otetul de mere a ajutat in managementul diabetului. Chiar si asa, la fel ca in celelalte cazuri, studiile au fost limitate de nivelul mic la care au fost efectuate.

Unul din studii a demonstrat ca otetul de mere, consumat inainte de culcare, reduce nivelul de zahar din sangele celor care sufera de diabet de gradul doi, iar altul a aratat ca unii pacienti pot dezvolta o sensibilitate la insulina.

Chiar daca pentru moment studiile nu sunt relevante, in viitorul apropiat acest lucru s-ar putea schimba. Inainte de a apela la astfel de tratamente alternative, consultati-va medicul pentru a ocoli eventualele probleme ce ar putea sa apara.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • Cocktail fierbinte cu rom si suc de mere

    O reteta perfecta pentru zilele reci de iarna, cu aroma exotica a romului, evocand taramuri indepartate, gustul dulce al sucului de mere si notele parfumate de scortisoara si vanilie.

  • Cocktail cu cidru de mere, bourbon si bere de ghimbir

    Doar la prima vedere o reteta prea complicata, in care gusturile par sa se anuleze reciproc, este la final un cocktail cu aroma complexe si note surprinzatoare, bun pentru orice ocazie. Folositi un cidru de mere de calitate si un bourbon sau whiskey pe masura.

  • Suc de mere cu mirodenii

    Un pahar cu suc de mere rece, in care dulceata fructului este completata de notele exotice ale mirodeniilor, este o alegere perfecta in orice zi.

  • Cidru cald de mere cu bourbon

    O reteta pentru un amestec de cidru de mere si bourbon, cu note exotice date de mirodenii, servit fierbinte in zilele reci. Poate fi pregatit si cu suc de mere, proaspat stors.

  • Rom cu suc de mere

    O bautura delicioasa atunci cand este calda (dar buna si rece), aceasta reteta cu rom brun si suc de mere proaspat sau din cutie este excelenta mai ales in zilele friguroase.