Berberis thunbergii Golden Ring

Arbust decorativ de marime mijlocie (la maturitate poate atinge 180-200 de cm inaltime) aceasta varietate de Berberis thunbergii sau Dracila poate fi plantata fie in gradini sau parcuri, fie in ghivece de dimensiuni potrivite. Frunzele mici obovate au initial o nuanta purpurie, mata, cu o bordura subtire de un galben deschis, un efect cromatic interesant care iese usor in evidenta. Interesant este ca acest soi de dracila isi va schimba culoarea in functie de anotimp. Daca initial va veti bucura de frunzele de un rosu purpuriu mai tarziu, in toamna, acestea vor capata o culoare portocalie intensa, iar in perioadele reci planta pastreaza micile fructe rosii, folosite in diverse tratamente din medicina traditionala. De florile mici, de un galben-portocaliu, de Golden Ring va veti putea bucura in luna mai. Atentie, este un arbust cu ghimpi foarte ascutiti. 
 
Alegeti pentru Golden Ring o portiune din gradina unde planta sa aiba mult soare, cat mai multe, desi poate sa tolereze si un loc unde sa fie in semiumbra (dar nu va fi la fel de viguroasa si rezistenta, iar nuantele mai putin vii). Se planteaza din primavara pana in toamna, solitar sau in grup, fiind bune pentru a marca un spatiu sau pentru a alcatui un gard viu. Varietate rezistenta, longeviva si foarte aspectuoasa, nu are nevoie de sol special (desi este recomandat sa fie unul fertil si cu drenare buna pentru rezultate optime) dar nu trebuie sa uitati sa o irigati frecvent in perioadele secetoase, seara sau dimineata. Are o rezistenta naturala la boli si daunatori si poate fi taiat dupa gust la inceputul primaverii sau toamna, dar la fel de bine il puteti lasa sa creasca in voie.

Foto: letsgoplanting.co.uk

Articole asemănătoare

 • Golden Queen, tomata galbena pentru toate gusturile

  Tomatele Golden Queen sunt destul de mari, depasind fiecare in greutate 200 de grame greutate, de forma rotunda, putin turtite, cu pulpa groasa si coaja rezistenta, suporta bine transportul si depozitarea, fiind o buna alegere atat pentru culturi intensive cat si pentru gradini.

 • Trandafirii Golden Smiles

  Soi de floribunda cu boboci mari, de un galben cald, intens

 • Trandafirul Golden Wedding

  Varietate de floribunda cu boboci mari, de un galben intens, cald, perfecti atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete, Golden Wedding este unul dintre trandafirii foarte apreciati de cunoscatori.

 • Merele Golden Delicious

  Unul dintre cele mai apreciate si cultivate soiuri de mar din toata lumea, aceasta varietate de origine nord-americana (a inceput sa fie cultivata in SUA spre sfarsitul secolului al XIX-lea, initial in statul Virginia) s-a raspandit cu rapiditate in toata lumea, consumatorii fiind atrasi de gustul placut, dulce, culoarea frumoasa, rezistenta la transport si depozitare, dar si de versatilitatea acestor mere aurii, cu aroma dominata de notele fructate.

 • Merele Jonagold, un deliciu dulce

  Soi creat in anii 50 ai secolului trecut in SUA prin combinarea a doua varietati delicioase (Golden Delicious, cu pulpa tare, crocanta, note dulcegi) si Jonathan (un mar rosu putin acrisor) acest Jonagold a fost relativ repede adoptat de cultivatori datorita calitatilor sale.