Bere calda cu mirodenii
Ingrediente:
1/2 lingurita ghimbir taiat marunt
1/2 pastaie de vanilie
3 cuisoare
1 varf de lingurita scortisoara macinata
100 grame zahar
1/2 lamaie
1/2 portocala
1 lime
1 litru de bere neagra sau blonda, dupa gust
(optional) 1 lingura de rom sau whiskey
Mod de preparare: berea se pune la incalzit intr-un vas cuprinzator si cand incepe sa fiarba la foc mediu se adauga mirodeniile, jumatatile de citrice taiate felii, zaharul si eventual o lingura de rom sau whiskey pentru un plus de gust. Se amesteca usor, se lasa la fiert 1-2 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga sucul de lime. Este o bautura care se serveste calda, in halbe, impartind in fiecare portie felii de portocala si lamaie.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Vin rosu cu mirodenii
O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.
-
Cafea cu vodca, lichior si mirodenii
O bautura calda cu gust puternic de cafea, note exotice oferite de mirodeniile aduse din tari indepartate si un plus de personalitate dat de vodca si lichior.
-
Ciocolata calda cu scortisoara si cuisoare
O cana de ciocolata calda cu gust de turta dulce, cu multe mirodenii si cacao de buna calitate, pentru serile reci de iarna.
-
Smoothie cu mirodenii pentru zilele de toamna
O reteta cu mirodenii aromate, perfecta pentru racoarea toamnei.
-
Vin alb cald
Daca vinul rosu cu mirodenii este folosit in general pentru a pregati o bautura calda cu mirodenii, perfecta pentru zilele reci de iarna, iata o varianta in care se foloseste un vin sec, usor, parfumat.