Bere calda cu mirodenii

Ingrediente:
 
1/2 lingurita ghimbir taiat marunt
1/2 pastaie de vanilie
3 cuisoare
1 varf de lingurita scortisoara macinata
100 grame zahar
1/2 lamaie
1/2 portocala
1 lime
1 litru de bere neagra sau blonda, dupa gust
(optional) 1 lingura de rom sau whiskey
 
Mod de preparare
: berea se pune la incalzit intr-un vas cuprinzator si cand incepe sa fiarba la foc mediu se adauga mirodeniile, jumatatile de citrice taiate felii, zaharul si eventual o lingura de rom sau whiskey pentru un plus de gust. Se amesteca usor, se lasa la fiert 1-2 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga sucul de lime. Este o bautura care se serveste calda, in halbe, impartind in fiecare portie felii de portocala si lamaie.

Foto: pixabay.com

 

Articole asemănătoare

  • Vin alb cald

    Daca vinul rosu cu mirodenii este folosit in general pentru a pregati o bautura calda cu mirodenii, perfecta pentru zilele reci de iarna, iata o varianta in care se foloseste un vin sec, usor, parfumat.

  • Suc fierbinte de mere si morcovi cu mirodenii

    La prima vedere ar fi doar un suc de mere si morcovi, o combinatie devenita clasica, dar in combinatie cu mirodeniile exotice si baut fierbinte va capata un alt gust si noi note interesante.

  • Suc de fructe cu mirodenii si bere de ghimbir

    Bautura perfecta pentru zilele de vara cand vreti sa va racoriti cu arome de fructe exotice dar ati dori si cateva note picante, de mirodenii din tari indepartate, eventual un gust putin iute. Inedit si original.

  • Sirvenos, berea cu mazare verde

    O bere cu gust putin dulceag, cremos, cu note de malt, la care se adauga mazare verde

  • Ciocolata calda cu vanilie si sirop de artar

    Ne-am obisnuit in special in zilele de iarna cu reteta clasica de ciocolata calda, dar cum ar fi sa incercam o reteta poate putin mai complicata, dar savuroasa?