Budinca de mere

budinca de mereIngrediente:
6 oua mari
150 g faina
150 g zahar
150 g unt
1/2 kg mere
20 ml rom
30 g gris sau pesmet
zahar vanilat

Preparare:
Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoarea cu gauri mari; visinele si ciresele se rup in jumatati si se curata de simburi; caisele si piersicile, necuratate, se taie in felii de 2 cm grosime; prunele se rup in jumatati. Fructele se presara cu grisul sau pesmetulsi se amesteca bine, imediat ce au fost pregatite, ca acesta sa le absoarba lichidul. Zahar nu se pune peste ele caci prin topirea lui, extrage zeama de fructe. Albusurile se bat spuma , se adauga tot zaharul tos, apoi toate galbenusurile si untul topit , dar rece. Se amesteca de 4-5 ori, prin rasturnare cu telul, se pune toata faina si zaharul vanilat si se amesteca usor, tot prin rasturnare cu telul, de 9-10 ori, ca sa se incorporeze faina. Se desarta jumatate din compozitie in forma tapetata, se presara repede fructele (fara zahar) si peste fructe, se pune restul compozitiei si se niveleaza. Cratita se introduce in cuptorul incalzit cu 30 minute inainte la foc mijlociu, unde se lasa cca 40-50 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute; dupa aceea, se mai poate reduce focul, daca cuptorul rumeneste prea tare. Cind budinca este gata, se trece cutitul pe marginea ei, se pune platoul deasupra si se rastoarna. Se pudreaza cu zahar si se serveste calda sau rece.

Articole asemănătoare

  • Sangria de vara cu bere si cidru de mere

    O bautura in care se intalnesc berea blonda, proaspata si racoritoare, cidrul cu gust intens de mere si berea de ghimbir, cu notele ei picante si surprinzatoare, excelenta in zilele calduroase cu multa gheata.

  • Cocktail racoritor cu menta, whiskey si suc de mere

    O reteta pentru o bautura cu gust intens de mere dulci, parfumate, bine coapte, prospetimea mentei abia culese si un whiskey de calitate.

  • Cocktail cu whiskey si cidru de mere

    O bautura cu gust intens de mere, note de whiskey, dulceata smochinelor si prospetimea sucului de portocale proaspat stors.

  • Cocktail cu rom si suc de mere

    O reteta simpla si usor de pregatit acasa, gata imediat, pentru care puteti folosi suc de mere proaspat sau din cutie.

  • Cocktail cu rom si cidru de mere

    O varianta a clasicului mojito, este o bautura ce se poate pregati usor acasa, pentru care veti avea nevoie de rom, cidru de mere, mirodenii, lamaie si menta, iar la final apa minerala, sifon sau, de ce nu, apa tonica preferata. Se serveste cu gheata.