Budinca de mere

budinca de mereIngrediente:
6 oua mari
150 g faina
150 g zahar
150 g unt
1/2 kg mere
20 ml rom
30 g gris sau pesmet
zahar vanilat

Preparare:
Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoarea cu gauri mari; visinele si ciresele se rup in jumatati si se curata de simburi; caisele si piersicile, necuratate, se taie in felii de 2 cm grosime; prunele se rup in jumatati. Fructele se presara cu grisul sau pesmetulsi se amesteca bine, imediat ce au fost pregatite, ca acesta sa le absoarba lichidul. Zahar nu se pune peste ele caci prin topirea lui, extrage zeama de fructe. Albusurile se bat spuma , se adauga tot zaharul tos, apoi toate galbenusurile si untul topit , dar rece. Se amesteca de 4-5 ori, prin rasturnare cu telul, se pune toata faina si zaharul vanilat si se amesteca usor, tot prin rasturnare cu telul, de 9-10 ori, ca sa se incorporeze faina. Se desarta jumatate din compozitie in forma tapetata, se presara repede fructele (fara zahar) si peste fructe, se pune restul compozitiei si se niveleaza. Cratita se introduce in cuptorul incalzit cu 30 minute inainte la foc mijlociu, unde se lasa cca 40-50 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute; dupa aceea, se mai poate reduce focul, daca cuptorul rumeneste prea tare. Cind budinca este gata, se trece cutitul pe marginea ei, se pune platoul deasupra si se rastoarna. Se pudreaza cu zahar si se serveste calda sau rece.

Articole asemănătoare

  • Cocktail cald cu scortisoara, gin si suc de mere

    Perfect pentru zilele friguroase de iarna, amestecand intr-un singur pahar aroma sucul de mere cu notele exotice de scortisoara si cele de ienupar ale ginului (alegeti unul de calitate), este un cocktail ce se bea cald, chiar fierbinte, pentru a-si dezvolta mai bine gusturile.

  • Suc fierbinte de mere si morcovi cu mirodenii

    La prima vedere ar fi doar un suc de mere si morcovi, o combinatie devenita clasica, dar in combinatie cu mirodeniile exotice si baut fierbinte va capata un alt gust si noi note interesante.

  • Suc de mere cu scortisoara si nucsoara

    O reteta pentru o ocazie festiva in zilele reci sau pentru o dupa-amiaza placuta alaturi de familie si prieteni, aceasta varianta de suc de mere imbina dulcele acrisor al fructelor cu notele exotice de citrice, scortisoara si nucsoara.

  • Cocktail cu cidru de mere, vanilie si votca

    Un cocktail perfect pentru zilele reci sau pentru sarbatorile de iarna, in care aroma dulceag-exotica de scortisoara intalneste gustul acid si proaspat al cidrului de mere, baza fiind votca alaturi de eleganta vaniliei.

  • Cataif rustic cu umplutura de mere

    Desertul preferat este placinta cu mere? Atunci puteti incerca si aceasta varianta de cataif in care taiteii se imbina cu gustul de mere coapte.