Bujorii Red Charm

Cultivati de peste doua milenii si reusind sa ofere culoare, farmec si prospetime oricarui spatiu verde, oricat de mic, bujorii se numara printre cele mai populare flori pe care le puteti intalni in gradini. Iar dintre varietatile disponibile si perfecte atat pentru incepatori cat si pentru cultivatorii cu experienta - nu necesita ingrijire deosebita si sunt rezistenti atat la frig cat si la daunatori - Red Charm este una dintre cele mai bune alegeri. Bujorul Red Charm este un soi hibrid cu flori duble, mari, elegante, de un rosu intens, foarte puternic. Rezista mult atat in gradina cat si in vaza si pot fi plantati in grup sau alaturi de alte flori, completandu-se si contrastand cromatic. 
 
Bulbii de bujori Red Charm prefera un sol fertil, cu drenare buna, si pot atinge la maturitate 90 de cm inaltime, inflorind de la sfarsitul primaverii pana la inceputul verii, florile cu un colorit intens rezistand o saptamana pana la 10 zile. Au nevoie de mult soare, un loc din gradina unde sa se bucure cat mai mult din zi de lumina si caldura, si pe masura ce cresc s-ar putea sa aiba nevoie de un suport, asa ca puteti folosi fie tarusi, fie plasa de sarma ancorata la capete, ca un gard mic. Sunt plante longevive, rezistand ani buni daca sunt ingrijite, si nu trebuie decat sa indepartati florile uscate si sa taiati planta (lasand fireste bulbii in pamant) toamna. 
 
Nu uitati sa plantati bujorii Red Charm departe de arbusti sau copaci, au nevoie atat de spatiu cat si de nutrientii din sol. Cel mai bine este sa plantati bujorii la inceputul toamnei, cand vremea este inca destul de calda. Odata ce au prins nu mai necesita grija deosebita cel putin in primii ani si va veti bucura mult timp de culoarea si parfumul dulce, discret.  

Foto: easytogrowbulbs.com
 
 
 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Leonardo da Vinci

  Este un trandafir viguros, destul de longeviv si cu o buna rezistenta la seceta si frig, cu inflorescente mari, rotunde, duble, amintind ca forma mai curand de flori precum bujorii, coloritul fiind un roz delicat.

 • Bujorii Sorbet

  O varietate hibrid de bujor chinezesc, Sorbet iese in evidenta datorita inflorescentelor mari, duble, cu petale fine asezate in straturi concentrice, in nuante de galben palid spre crem si roz (veti intalni si exemplare unde galbenul este aproape absent), cu tulpini viguroase, puternice si frunze de un verde inchis.

 • Bujorii din soiul Madame Gaudichau

  Bujorii Madame Gaudichau au nevoie de un sol fertil, cu drenare buna si bogat in humus, dar se pot adapta si unui regim de semi-umbra.

 • Rhododendron Red Jack - arbustul decorativ elegant si rezistent

  Arbust decorativ de o frumusete eleganta, rezistent si longeviv, perfect pentru o gradina sau un spatiu verde suficient de mare pentru ca acest rhododendron sa se poata dezvolta in voie.

 • Red Magic - un soi special de zambile

  Soi de zambile cu un parfum puternic, dulceag, seducator, numeroase inflorescente in forma de stea cu petale de un rosu deschis spre roz si centru alb, Red Magic este una dintre cele mai frumoase flori pe care le puteti planta intr-o gradina mai mica sau un ghiveci, usor de intretinut si care se adapteaza repede oricarui climat si sol.