Bujorii Red Charm

Cultivati de peste doua milenii si reusind sa ofere culoare, farmec si prospetime oricarui spatiu verde, oricat de mic, bujorii se numara printre cele mai populare flori pe care le puteti intalni in gradini. Iar dintre varietatile disponibile si perfecte atat pentru incepatori cat si pentru cultivatorii cu experienta - nu necesita ingrijire deosebita si sunt rezistenti atat la frig cat si la daunatori - Red Charm este una dintre cele mai bune alegeri. Bujorul Red Charm este un soi hibrid cu flori duble, mari, elegante, de un rosu intens, foarte puternic. Rezista mult atat in gradina cat si in vaza si pot fi plantati in grup sau alaturi de alte flori, completandu-se si contrastand cromatic. 
 
Bulbii de bujori Red Charm prefera un sol fertil, cu drenare buna, si pot atinge la maturitate 90 de cm inaltime, inflorind de la sfarsitul primaverii pana la inceputul verii, florile cu un colorit intens rezistand o saptamana pana la 10 zile. Au nevoie de mult soare, un loc din gradina unde sa se bucure cat mai mult din zi de lumina si caldura, si pe masura ce cresc s-ar putea sa aiba nevoie de un suport, asa ca puteti folosi fie tarusi, fie plasa de sarma ancorata la capete, ca un gard mic. Sunt plante longevive, rezistand ani buni daca sunt ingrijite, si nu trebuie decat sa indepartati florile uscate si sa taiati planta (lasand fireste bulbii in pamant) toamna. 
 
Nu uitati sa plantati bujorii Red Charm departe de arbusti sau copaci, au nevoie atat de spatiu cat si de nutrientii din sol. Cel mai bine este sa plantati bujorii la inceputul toamnei, cand vremea este inca destul de calda. Odata ce au prins nu mai necesita grija deosebita cel putin in primii ani si va veti bucura mult timp de culoarea si parfumul dulce, discret.  

Foto: easytogrowbulbs.com
 
 
 

Articole asemănătoare

 • Red Diamond, nectarine savuroase

  Soi de nectarine cu pulpa suculenta, zemoasa, coaja subtire cu o culoare intensa, un rosu aprins cu pete galbui, gust dulce, foarte aromat, Red Diamond este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de intretinut si cultivat.

 • Zmeura Red Giant

  Un soi cu fructe mari, parfumate, cu gust intens si aromat, Red Giant este de departe una dintre cele mai bune si usor de cultivat varietati de zmeura pentru o gradina sau chiar si pentru o cultura intensiva.

 • Weigela Red Prince

  Cu rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, acesta este un arbust ornamental cu flori mari, de un rosu deschis, parfum foarte placut, usor de plantat si intretinut.

 • Camelia Red, rafinament nipon in gradina

  O varietate de camelie japoneza de un rosu catifelat, matasos, si inflorescente cu aspect de o eleganta geometrica, acesta camelie Red este de departe una dintre cele mai frumoase alegeri pentru gradini, fiind rezistenta, usor de intretinut si mai ales incantatoare.

 • Bujorii din soiul Madame Gaudichau

  Bujorii Madame Gaudichau au nevoie de un sol fertil, cu drenare buna si bogat in humus, dar se pot adapta si unui regim de semi-umbra.