Busuiocul dulce si aromat

Foto: locallygrown.net

- Busuiocul dulce este una dintre cele mai populare plante medicinale. Se dezvolta cel mai bine in zonele cu o clima calda, cu mult soare si pamant de buna calitate. Este o planta perena rezistenta ce creste pe parcursul intregului an in zonele calde.

In zonele cu o clima racoroasa busuiocul dulce creste doar vara. Este originar din Asia si frecvent este folosit in bucataria italiana, franceza sau greaca.

Puteti sa crestti busuioc dulce si dumneavoastra, in gradina din fata casei, fara mari batai de cap si pregatiri care sa va rapeasca prea mult timp.

Inainte de toate pregatiti straturile. Solul ar trebui sa fie cald si umed. Cel mai bine ar fi sa il udati cu o zi inainte de insamantare.

De asemenea, sapati putin pentru a fi aerisit si asigurati-va ca nu contine buruieni.

Dupa ce solul este pregatit si nu exista niciun pericol de inghet puteti sa aruncati semintele pe straturi, iar apoi acoperiti-le cu putin pamant. Pentru a facilita germinarea dupa ce ati pus putin pamant apasati-l sa existe contact intre seminte si sol.

De obicei semintele germineaza intr-o saptamana. Dupa ce apar primele plante veti putea observa ca nu toate s-au dezvoltat corespunzator. In acest caz nu trebuie decat sa indepartati firele de busuioc ce sunt subtiri pentru a lasa loc cat mai mult pentru plantele sanatoase pe care nu ar trebui sa le udati in exces. O singura data pe saptamana este destul. Solul nu trebuie sa fie ud ci umed.

Florile produse de busuioc trebuiesc indepartate pentru a nu incetini dezvoltarea frunzelor.

Cand vreti sa folositi aromatele si parfumatele frunze de busuioc in bucatarie alegeti doar cateva deoarece acestea nu raman pentru un timp indelungat proaspete, chiar daca sunt depozitate in frigider. Uscat, busuiocul nu are o aroma atat de intensa ca atunci cand este cules in stare proaspata.

Articole asemănătoare

  • Ardei gras Sweet Chocolate

    O varietate mai rar intalnita si delicioasa de ardei gras, de un violet inchis, lucios, cu gust dulce, foarte aromat, perfect ca gustare sau in salate, rezistent la transport si depozitare, cu o productie buna de la an la an.

  • Smoothie cu banane si ulei de cocos

    O modalitate ingenioasa de a descoperi in acelasi pahar gustul dulce si aromat al bananelor alaturi de cel de cocos. Este la fel de buna cu lapte de migdale sau soia.

  • Red Diamond, nectarine savuroase

    Soi de nectarine cu pulpa suculenta, zemoasa, coaja subtire cu o culoare intensa, un rosu aprins cu pete galbui, gust dulce, foarte aromat, Red Diamond este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de intretinut si cultivat.

  • Trucuri si retete pentru fructe si legume

    Daca va temeti ca feliile de mar isi vor schimba culoarea si gustul foarte repede exista o solutie care le va da si o aroma in plus. Amestecati doua linguri de miere cu o cana de apa plata la temperatura camerei, turnati totul peste feliile de mar puse intr-un vas si lasati-le pentru 10 minute. Nu doar ca vor rezista mai mult dar gustul va fi mai dulce si mai bun, iar banalele felii vor deveni o gustare foarte populara mai ales printre cei mici.

  • Deserturi de Paste. Prajitura cu branza dulce si stafide

    Pentru deserturile de Paste, in afara de cozonac si pasca puteti pregati si o prajitura delicioasa cu branza dulce si stafide.