Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
BUSUIOCUL DULCE SI AROMAT

Busuiocul dulce si aromat

Foto: locallygrown.net

- Busuiocul dulce este una dintre cele mai populare plante medicinale. Se dezvolta cel mai bine in zonele cu o clima calda, cu mult soare si pamant de buna calitate. Este o planta perena rezistenta ce creste pe parcursul intregului an in zonele calde.

In zonele cu o clima racoroasa busuiocul dulce creste doar vara. Este originar din Asia si frecvent este folosit in bucataria italiana, franceza sau greaca.

Puteti sa crestti busuioc dulce si dumneavoastra, in gradina din fata casei, fara mari batai de cap si pregatiri care sa va rapeasca prea mult timp.

Inainte de toate pregatiti straturile. Solul ar trebui sa fie cald si umed. Cel mai bine ar fi sa il udati cu o zi inainte de insamantare.

De asemenea, sapati putin pentru a fi aerisit si asigurati-va ca nu contine buruieni.

Dupa ce solul este pregatit si nu exista niciun pericol de inghet puteti sa aruncati semintele pe straturi, iar apoi acoperiti-le cu putin pamant. Pentru a facilita germinarea dupa ce ati pus putin pamant apasati-l sa existe contact intre seminte si sol.

De obicei semintele germineaza intr-o saptamana. Dupa ce apar primele plante veti putea observa ca nu toate s-au dezvoltat corespunzator. In acest caz nu trebuie decat sa indepartati firele de busuioc ce sunt subtiri pentru a lasa loc cat mai mult pentru plantele sanatoase pe care nu ar trebui sa le udati in exces. O singura data pe saptamana este destul. Solul nu trebuie sa fie ud ci umed.

Florile produse de busuioc trebuiesc indepartate pentru a nu incetini dezvoltarea frunzelor.

Cand vreti sa folositi aromatele si parfumatele frunze de busuioc in bucatarie alegeti doar cateva deoarece acestea nu raman pentru un timp indelungat proaspete, chiar daca sunt depozitate in frigider. Uscat, busuiocul nu are o aroma atat de intensa ca atunci cand este cules in stare proaspata.

Articole asemănătoare

  • Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar

    Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.

  • Cocktail de toamna cu whiskey si cidru

    Pregatiti repede o bautura pentru serile de toamna, bauta fierbinte, aromata si dulce, cu un whiskey onest si aromat alaturi de cidrul incalzit bine. Si pentru o savoare aparte puteti folosi un cidru de pere.

  • Sase motive pentru care este bine sa mananci pepene rosu

    Dulce si aromat, sinonim cu lunile de vara si unul dintre deserturile preferate, pepenele rosu este o alegere excelenta in zilele calduroase: hidrateaza intregul organism, satisface pofta de dulce, este o buna sursa de vitamina A, C, are carbohidrati, fibre si putine calorii.

  • Sos cu dulce cu rom si unt

    Un sos cremos, dulce, aromat, bun pentru o gama larga de retete de desert, fie ca este vorba de o portie de inghetata delicioasa, fie de prajituri. Se pregateste imediat si se foloseste fierbinte. Este la fel de bun cu rom alb sau brun.

  • Ardeiul gras Mavras, un deliciu rar si inedit

    Varietate rar intalnita de ardei gras, cu gust dulce si aromat, pulpa tare si carnoasa, Mavras este un soi timpuriu excelent pentru salate, gustari, dar si pentru diverse retete in care veti putea profita atat de savoare, cat mai ales de colorit.


Warning: fopen(cache/fa7a5a15785e59bd60cc6c5b5cac7336) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139