COSMOS

COSMOS

Familia: Compositae
Aspect: arbust, tufis
Perioada de inflorire: vara-toamna
Expunere: plin soare
Udare: medie

Plante ideale pentru gradina, cu flori sub forma de capitule, asemanatoare cu cele ale margaretelor, in culori de la alb la roz si de la galben la portocaliu. Infloresc de la inceputul verii pana la sfarsitul toamnei.

Cultivare: Se recomanda cultivarea pe terenuri fertile sau tratete cu ingrasaminte. Daca sunt cultivate in ghivece sau jardiniere se utilizeaza un compost format din o treime pamant de gradina, o treime turba si o treime nisip pentru a usura drenajul apei.

Reproducere: Intr-o regiune cu clima blanda, insamantarea se face primavara direct in gradina. In luna septembrie vor aparea deja florile. In cazul unei clime reci, insamantarea se face in rasadnite, iar plantele vor fi mutate ulterior in ghivece sau in gradina. Speciile perene se inmultesc prin divizarea tufelor.

Specii si soiuri: Cosmos atrosanguineus, Cosmos bipinnatus, Cosmos diversifolius, Cosmos sulphureus.  


 

Articole asemănătoare

 • Plante ornamentale de decembrie

  Momentele speciale si zilele de sarbatoare necesita plante ornamentale pe masura. Pentru ca decembrie este prin definitie luna decoratiunilor si a cadourilor ne-am gandit ca ar fi potrivita o succinta abordare a plantelor care ne pot inconjura in aceste zile.

 • Parcul National Chapada dos Veadeiros, Brazilia

  Chapada dos Veadeiros este o regiune naturala din Brazilia, si un parc national intrat in patrimoniul UNESCO pentru vegetatia Cerrado, unul dintre cele mai vechi si variate ecosisteme de pe glob.

 • Fluturasi - flori estivale de gradina

  Locul ideal de plantare este intr-un loc aerisit din gradina si foarte bine expus la soare. Arsita verii nu le afecteaza prea mult, suportand usor temperaturi chiar si peste 30 de grade.

 • Protectie naturala impotriva daunatorilor

  Stiati ca unele flori si ierburi aromatice ofera protectie naturala legumelor dumneavoastra?

 • Plantarea mixta pentru o gradina multifunctionala

  Puteti avea o gradina multifunctionala daca veti planta flori si ierburi in gradina cu legume. Astfel va veti bucura din plin de gradina dumneavoastra mica care va va oferi legume gustoase, dar si flori frumos mirositoare.