Care sunt diferentele dintre flori si buruieni?

 Cand am fost mici cu totii ne-am jucat cu papadiile. Acele mici flori galbene pe care unele fete si le puneau pe post de accesoriu de infrumusetare dupa ureche.

Desi papadia este si ea o planta, multi o considera buruiana. Daca ea creste in interiorul gradinii este floare, daca este dupa gard, pe langa trotuar, este inutila.

Dupa studierea unui atlas botanic mai mult ca sigur va veti minuna vazand cate plante sunt considerate buruieni.

Un alt exemplu este trifoiul. In unele gradini poate fi considerat la moda, in altele nu.

Totodata asa zisele buruieni sunt vazute rau de gradinari deoarece au culori diverse ce strica aspectul general al unei gradini. Acestea pot sa traiasca asemeni parazitilor pe langa florile si ierburile plantate, absorbind din nutrientii acestora.

Pentru a scapa de aceste ierburi considerate de unii parazite intai de toate trebuie sa le identificati. Sunt doua clasificari ale buruienilor: ierboase, care cresc acoperite de iarba sau langa iarba, si de gradina, acestea dezvoltandu-se pe langa plantele din curtea fiecarei case.

De asemenea acestea se impart in alte categorii: perene, bienale, de iarna si de vara.

Odata identificate acestea pot fi eliminate sau cresterea lor poate fi controlata. Actualmente sunt disponibile pe piata foarte multe ierbicide, insa atentie caci unele pot distruge semintele plantelor daca nu sunt folosite cum trebuie.

Articole asemănătoare

 • Patru motive pentru care este bine sa ai flori in casa

  Reduc stresul, improspateaza si infrumuseteaza locuinta, sunt un hobby pasionant si relativ ieftin

 • Care este diferenta dintre bulbi si tuberculi?

  Primavara aduce in atentie notiuni pe care multa lume nu si le-a insusit atat de bine pe cat ar crede. Dovada ca multi, chiar si dintre cei preocupati de gradinarit, confunda deseori bulbii cu tuberculii.

 • Dalia - floarea recunostintei si a respectului

  Dintre bulbii care se planteaza primavara pentru a inflori vara si toamna mai cunoscuti sunt ai crinului, gladiolei si daliei. Aceasta din urma floare s-a remarcat de-a lungul timpului printr-o caracteristica aparte: varietatea.

 • Retete grecesti - Salata Horiatiki

  Salata greceasca, numita Horiatiki, este facuta adesea de localnicii din Grecia atat in zona oraselor cat si in zonele rurale si este foarte usor de preparat. Orice bucatarie din lume are retete care sunt extrem de gustoase si foarte usor de pregatit si aceasta salata de vara este un astfel de exemplu.

 • Pesti si crustacee sanatoase pentru organism si mediu

  Carnea de peste si crustaceele sunt recomandate de nutritionisti in cadrul dietelor care ajuta la eliminarea kilogramelor in plus dar si acele diete care sunt benefice pentru organism si impun la randul lor un stil general de viata sanatos.