Cartofii Red Scarlet

Un soi de cartofi cu gust excelent, pe care i-ati putea recunoaste destul de usor datorita cojii netede cu un colorit rosiatic si formei ovale, Red Scarlet se gasesc din pacate mai rar decat ar fi de dorit in piete si in magazine. Sunt cartofi foarte buni pentru gatit, pulpa alba galbuie, aroma intensa si note dulcege care se suprapun gustul obisnuit de cartofi, facandu-l mai puternic si mai placut. Sunt destul de mari, depasesc in medie 100-120 de grame, tari, sanatosi, si fiind o varietate rezistenta la boli si daunatori, dar si una dintre cele mai gustoase, ar putea sa devina o prezenta obisnuita in gradina de legume. 
 
Fie ca alegeti sa puneti cateva cuiburi, fie o suprafata mai extinsa, trebuie sa stiti ca pentru cartofii Red Scarlet veti avea nevoie de un teren nisipos, fertil (nu strica nici ingrasamintele naturale) si cu soare, cat mai mult soare, fara sa neglijati curatarea pamantului de buruieni. Sunt surprinzator de rezistenti si la seceta, au o perioada de maturare de aproximativ doua luni si jumatate, si ar fi indicat sa lasati intre cuiburi cel putin 30 de cm distanta, ideal chiar mai mult. Productia este buna, fie ca este vorba de o mica gradina de legume sau de o suprafata agricola extinsa, rezista bine in camara si pot fi folositi pentru o gama larga de retete.

Foto: tomatipomidori.ru

 

 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Red Impression, o alegere clasica pentru toate gradinile

  Varietate de lalea cu aspect decorativ aparte, forma clasica si un rosu intens, catifelat, elegant, Red Impression este o alegere excelenta pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivata la fel de usor si in ghivece si jardiniere.

 • Red Baron, alegerea deosebita pentru orice parc sau gradina

  O planta perena rezistenta si cu aspect decorativ deosebit, Red Baron este un soi cu un colorit viu, de un rosu-intens spre carmin in perioada toamnei – cand aceasta planta isi dezvaluie cu adevarat frumusetea – si un amestec de verde, galben si rosu in restul anului.

 • Diademe Red, trandafirul rosu de o frumusete speciala

  Soi de trandafir floribunda ideal pentru gradini, parcuri, decoratiuni florale si buchete elegante, Diademe Red (exista si o varianta cu flori roz pal) este o varietate cu boboci mari, parfumati (o aroma dulce, care va incanta pe oricine), rezistenta si longeviva.

 • Lalele Red Shine

  Varietate de lalele de un rosu aprins, intens, foarte cald, cu inflorescente in forma de cupa prelungita, Red Shine este un soi care a castigat mai multe premii la competitiile internationale de profil, fiind foarte apreciat de cultivatori.

 • Laleaua Red Dress, eleganta clasica si colorit intens

  Dintre varietatile de lalele pe care le putem planta in gradina Red Dress este una dintre cele mai bune alegeri daca preferam un soi clasic, elegant, cu aspect exotic si culoare intensa. Cu flori mari de un rosu intens, catifelat, elegant, Red Dress este o lalea ce are la maturitate aproximativ 25-30 de cm inaltime, foarte buna atat pentru spatii verzi cat si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase.