Cartofii Salad Blue, gust plin si nuante exotice

Varietate de cartof cu o coaja de un violet in tente albastrui, pulpa fiind de un mov deschis, Salad Blue este insa un soi nu tocmai potrivit pentru salate, in pofida numelui, fiind ideal pentru copt sau piure, dar la fel de bun este si prajit sau fiert in abur. Gustul este cel de cartof clasic, poate putin mai dulce, dar din fericire isi pastreaza coloritul aparte si dupa ce este gatit, asa ca poate fi un element de culoare si gust la o masa cu prietenii. Sunt cartofi destul de mari, forma ovala, coaja neteda si lucioasa, mai multi antioxidanti decat tuberculii obisnuiti, se adapteaza usor la o gama larga de retete. Cei care pot sa treaca peste coloritul diferit vor descoperi un soi care da recolte foarte bune si nu are nevoie de ingrijiri suplimentare si costisitoare. Este o varietate originara din Scotia, veche de peste un secol si in tot acest timp si-a castigat numerosi "fani" si cultivatori. 
 
Cartoful Blue Salad va avea nevoie de un sol fertil, cu drenare buna, intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare - rezista foarte bine la perioadele secetoase - si se planteaza in martie-aprilie, recoltand cartofii in iunie, cel tarziu in iulie. Se recomanda plantarea cuiburilor la circa 50 de cm distanta si nu uitati sa pliviti periodic suprafata aleasa pentru cultura de cartofi. Si dincolo de aspect acest tip de cartofi are fibre, substante nutritive si sunt considerati de unii nutritionisti mai buni pentru consumul intens decat cei clasici.

Foto: dtbrownseeds.co.uk

 

Articole asemănătoare

  • Ridichile Viola - un soi de culoare violet

    Destul de mici, crocante, satioase, cu un gust plin si aromat, aceste ridichi din soiul Viola ar parea la fel ca varietatile traditionale daca nu ar fi coloritul, un violet deschis, foarte elegant dar cu totul neobisnuit pentru aceste legume.

  • Smoothie cu morcovi, mango si kiwi

    Vitamina A si C, gust dulce si note exotice, fibre si un plus de aroma de la caju, totul pentru o bautura perfecta pentru zilele calduroase, mai ales dupa ce adaugam cateva cuburi de gheata.

  • Lapte de migdale cu vanilie, nucsoara si ulei de cocos

    O combinatie cu gusturi si note exotice in care laptele de migdale se intalneste cu aromele festive de vanilie si nucsoara, dar capata si un plus de dulceata si consistenta de la uleiul de cocos.

  • Pene cu legume si sos provensal

    Introduse in alimentatie cu moderatie, pastele aduc doar beneficii, atat prin gust cat si prin calitatile nutritive.

  • Tort frantuzesc cu frisca si dulceata de visine

    Un desert cu un gust deosebit si nelipsit de la aniversari si evenimente speciale este tortul. Va sugeram sa pregatiti tortul frantuzesc cu frisca si dulceata de visine.