Cartofii Salad Blue, gust plin si nuante exotice

Varietate de cartof cu o coaja de un violet in tente albastrui, pulpa fiind de un mov deschis, Salad Blue este insa un soi nu tocmai potrivit pentru salate, in pofida numelui, fiind ideal pentru copt sau piure, dar la fel de bun este si prajit sau fiert in abur. Gustul este cel de cartof clasic, poate putin mai dulce, dar din fericire isi pastreaza coloritul aparte si dupa ce este gatit, asa ca poate fi un element de culoare si gust la o masa cu prietenii. Sunt cartofi destul de mari, forma ovala, coaja neteda si lucioasa, mai multi antioxidanti decat tuberculii obisnuiti, se adapteaza usor la o gama larga de retete. Cei care pot sa treaca peste coloritul diferit vor descoperi un soi care da recolte foarte bune si nu are nevoie de ingrijiri suplimentare si costisitoare. Este o varietate originara din Scotia, veche de peste un secol si in tot acest timp si-a castigat numerosi "fani" si cultivatori. 
 
Cartoful Blue Salad va avea nevoie de un sol fertil, cu drenare buna, intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare - rezista foarte bine la perioadele secetoase - si se planteaza in martie-aprilie, recoltand cartofii in iunie, cel tarziu in iulie. Se recomanda plantarea cuiburilor la circa 50 de cm distanta si nu uitati sa pliviti periodic suprafata aleasa pentru cultura de cartofi. Si dincolo de aspect acest tip de cartofi are fibre, substante nutritive si sunt considerati de unii nutritionisti mai buni pentru consumul intens decat cei clasici.

Foto: dtbrownseeds.co.uk

 

Articole asemănătoare

  • Merele Winter Banana

    Soi de mar cu gust dulce si note exotice, tropicale, atunci cand este bine copt, Winter Banana este usor de recunoscut datorita culorii galbene, o nuanta deschisa, aurie, cu pete mai inchise atunci cand fructul a ajuns la maturitate, un parfum usor, fructat.

  • Glogg, vin rosu fiert in stil suedez

    O reteta traditionala foarte apreciata in perioada rece a anului si cu atat mai mult la masa de Craciun, glogg este o bautura calda preparata din vin rosu cu multe mirodenii diverse, servit prietenilor si membrilor familiei care s-au bucurat de bunatatile servite deja la masa. Cu gust complex, plin si note exotice, poate fi preparat in orice perioada a anului, dar cel mai bine este sa fie servit iarna si pentru un plus de gust se poate adauga whiskey, bourbon sau vodca.

  • Cartofii Mayan Gold

    Soi mai rar intalnit de cartofi originar din Peru, foarte apreciat de bucatarii cu experienta pentru gustul lor placut, textura usor cremoasa si notele exotice, amintind de gustul miezului crud de nuca, acest Mayan Gold sunt cartofi foarte buni prajiti sau copti, ca garnitura sau gustare.

  • Ridichile Viola - un soi de culoare violet

    Destul de mici, crocante, satioase, cu un gust plin si aromat, aceste ridichi din soiul Viola ar parea la fel ca varietatile traditionale daca nu ar fi coloritul, un violet deschis, foarte elegant dar cu totul neobisnuit pentru aceste legume.

  • Smoothie cu morcovi, mango si kiwi

    Vitamina A si C, gust dulce si note exotice, fibre si un plus de aroma de la caju, totul pentru o bautura perfecta pentru zilele calduroase, mai ales dupa ce adaugam cateva cuburi de gheata.