Cartofii Salad Blue, gust plin si nuante exotice

Varietate de cartof cu o coaja de un violet in tente albastrui, pulpa fiind de un mov deschis, Salad Blue este insa un soi nu tocmai potrivit pentru salate, in pofida numelui, fiind ideal pentru copt sau piure, dar la fel de bun este si prajit sau fiert in abur. Gustul este cel de cartof clasic, poate putin mai dulce, dar din fericire isi pastreaza coloritul aparte si dupa ce este gatit, asa ca poate fi un element de culoare si gust la o masa cu prietenii. Sunt cartofi destul de mari, forma ovala, coaja neteda si lucioasa, mai multi antioxidanti decat tuberculii obisnuiti, se adapteaza usor la o gama larga de retete. Cei care pot sa treaca peste coloritul diferit vor descoperi un soi care da recolte foarte bune si nu are nevoie de ingrijiri suplimentare si costisitoare. Este o varietate originara din Scotia, veche de peste un secol si in tot acest timp si-a castigat numerosi "fani" si cultivatori. 
 
Cartoful Blue Salad va avea nevoie de un sol fertil, cu drenare buna, intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare - rezista foarte bine la perioadele secetoase - si se planteaza in martie-aprilie, recoltand cartofii in iunie, cel tarziu in iulie. Se recomanda plantarea cuiburilor la circa 50 de cm distanta si nu uitati sa pliviti periodic suprafata aleasa pentru cultura de cartofi. Si dincolo de aspect acest tip de cartofi are fibre, substante nutritive si sunt considerati de unii nutritionisti mai buni pentru consumul intens decat cei clasici.

Foto: dtbrownseeds.co.uk

 

Articole asemănătoare