Cartoful Bellarosa

Soi timpuriu de cartofi rosii cu productie buna, rezistent si relativ usor de cultivat, Bellarosa suporta bine transportul si depozitarea, are o buna rezistenta naturala la daunatori, boli si tolereaza perioadele secetoase ale verii. Tuberculii din acest soi sunt mari, grei, cu coaja de un rosu cu nuante usor violete, gustul are note usor dulcegi si este aromat, placut, ceea ce face acest cartof sa poate fi folosit in bucatarie pentru diverse preparate, fie ca este prajit, copt sau fiert. Nu va necesita ingrijiri speciale in comparatie cu alte varietati de cartof, dar prefera locurile cu mult soare, ferite de curentii reci de aer.

Cartofii din soiul Bellarosa se vor planta in aprilie-mai, si indiferent daca il alegeti pentru culturi intensive, pe mari suprafete, sau pentru gradina, gasiti de la bun inceput un loc unde cartofii sa aiba mult soare pe toata durata zilei. Pot sa creasca in aproape orice sol fertil, curatat de buruieni si pietris, si nu uitati sa lasati aproximativ jumatate de metru distanta intre cuiburile de cartofi. Cel mai bun pamant este unul fertil, cu drenare buna, eventual i se poate adauga in prealabil ingrasamant organic. Este o foarte bun optiune atat pentru incepatori cat si pentru cultivatorii cu experienta, productia este medie spre ridicata, iar cartofii sunt de buna calitate, cu aspect comercial foarte atragator si gust pe masura. Din aceste motive sunt de altfel foarte apreciati pentru culturile pe suprafete mari.

Foto: viva-academy.com

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu lapte de cocos si cartof crud

    O buna sursa de fibre si un ingredient la prima vedere inedit pentru un smoothie sanatos, cartoful crud va avea nevoie sa fie procesat cu un blender bun, chiar daca este taiat marunt inainte.

  • Cartoful in medicina naturista

    Sucul de cartof crud, amestecat in parti egale cu suc proaspat de morcovi si putina apa plata este o sursa de vitamina A si C, amidon, fier, fosfor, cupru si calciu, fiind un remediu naturist recomandat pentru tratarea ulcerului gastric

  • Cartoful lui Parmentier

    Daca nu ar fi fost eforturile nutritionistului si dieteticianului Antoine Augustin Parmentier (1737-1813) poate ca Franta ar fi adoptat mai tarziu cartoful, poate niciodata.

  • Cartoful in medicina naturista

    Sub forma de suc proaspat sau cataplasme cu cartofi cruzi, rasi sau taiati felii subtiri (mai rar fierti) sunt neasteptat de eficienti pentru tratarea naturista a unui numar impresionant de afectiuni, unele dintre ele cronice.

  • Culoarea legumelor sanatoase de toamna: portocaliu

    Portocaliul nu este o culoare intalnita frecvent in natura, dar ea se asociaza in majoritatea situatiilor cu alimentele sanatoase. Toamna, cand frunzele palesc in nuante de orange, nutritionistii ne sfatuiesc sa facem recurs la cele mai importante trei produse de sezon: morcov, cartoful dulce si dovleac.


Warning: fopen(cache/26cf68ef918769ccf472c26e31ffb784) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139