Ce fel de apa bem?

 Apa imbuteliata este folosita de multi consumatori. In anumite zone ale lumii, oamenii i-au gasit utilitatea vanzand-o chiar in scopuri de vindecare.

Pentru consum apa imbuteliata este o alegere mult mai sigura si mai sanatoasa decat apa de la robinet care trece prin procese chimice menite sa omoare bacteriile care ar putea fi daunatoare organismului uman. In timpul orelor de lucru, necesarul zilnic de apa trebuie asigurat organismului nostru, pentru a evita deshidratarea.

Apa imbuteliata ofera, de asemenea, o buna alternativa in timpul calatoriilor, deoarece in unele zone apa potabila nu este de o calitate adecvata pentru a putea fi consumata.

In prezent, in Romania, industria apei imbuteliate nu este foarte bine reglementata.

Pentru a descoperi daca apa imbuteliata pe care ati cumparat-o este intr-adevar sanatoasa ar trebui sa fiti atenti la informatiile scrise pe eticheta de pe sticla.

Tipuri de apa imbuteliata:

-apa de izvor - este apa care vine dintr-o sursa subterana, cum ar fi un izvor natural;

-apa minerala - in esenta, este ca apa de izvor, insa contine in plus alte substante solide dizolvate in componenta sa;

-apa carbogazoasa imbuteliata - este apa cu adaos de gaze; apele gazoase, precum si apele tonice fac parte din categoria apei carbogazoase;

In conditiile in care organismul nostru are mereu nevoie de apa, pana la 2 litri pe zi, cea imbuteliata este in unele cazuri mai sigura decat cea de la robinet care contine cloruri si alte substante purificatoare.

Articole asemănătoare

  • De ce este bine sa bem ceai de cuisoare?

    Infuzia de cuisoare este bogata in vitamina K, C, magneziu, antioxidanti, dar este si o buna sursa de fibre.

  • Hidratarea, regula de aur a verii

    Ca sa functioneze in parametri normali, organismul are nevoie sa beneficieze in fiecare zi de hidratare. La fel ca si in cazul plantelor, nevoia oamenilor de apa nu este mereu aceeasi, variind in functie de temperatura mediului ambient si de cantitatea efortului depus.

  • Proprietatile medicinale ale castanului de apa

    Castanul de apa (Water Chestnut, Eleocharis dulcis) isi are originea in China. Numele sau este cunoscut si ca "mah tai" si fructele sale au fost consumate inca din antichitate, continuand si astazi sa ocupe un rol important in bucataria chineza.

  • Plantele si excesul de apa

    Ce se intampla daca plantele sunt udate prea mult ? In unele situatii lupta impotriva excesului de apa, incercand sa-l elimine. Pe perioade scurte excesul de apa nu are efecte nedorite, dar fenomenul trebuie controlat si pe cat posibil excesul eliminat.

  • Alegeti - ficus, dracena sau croton

    Un lucru de retinut este acela ca atunci cand cunoasteti locul de origine al unei plante pe care se intampla sa o detineti va este mai usor sa realizati ce fel de conditii necesita.


Warning: fopen(cache/8b8963e9c556d2b9879f03047ba8bfc4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139