Ce trebuie sa stiti inainte de a va cumpara o locuinta? Aflati ce trebuie sa aveti in vedere!

Intentionati sa achizitionati o proprietate? Atentie la un detaliu pe care multi nu il iau in considerare la cumpararea unei locuinte. Nu doar pretul actual al imobilului este relevant, ci si costurile de intretinere ale acestuia estimate pe termen lung.

Evaluati locuinta inainte de a o cumpara! Pentru a determina situatia energetica in care se afla imobilul la momentul achizitiei, specialistii din domeniul energetic va recomanda parcurgerea unor investigatii de specialitate: obtinerea unui certificat energetic si valorificarea informatiilor extrase din acest document.

De ce este nevoie de certificarea energetica a unei locuinte? Pentru ca aceasta va oferi informatii relevante despre performanta energetica a spatiului in care intentionati sa investiti.

Ce alte informatii poti afla din certificatul energetic:

 • Estimarea consumului energetic si a costurilor de intretinere a spatiului
 • Calitatea constructiei din punct de vedere al confortului imobilului si a infrastructurii
 • Nevoia unor investitii suplimentare: lucrari de renovare, izolatie termica, sistem de incalzire, etc

Cum se procedeaza? Procesul este simplu, rapid si deloc costisitor, efectuat prin intermediul unei echipe de auditori avizati, care intocmesc certificatul de performanta energetic ce va poate scuti de multe cheltuiteli de reabilitare ale imobilului.

In functie de performanta energetica stabilita, casa poate fi incadrata intr-una din cele 7 clase – fiecare dintre aceste clase indicand consumul estimativ de energie.

Imobilele aflate in clasa A au cel mai scazut consum de energie - mai putin de 125 de kWh/m²/an, iar cele din clasa G - cel mai ridicat consum, cu peste 820 kWh/m²/an.

Efectuarea unor investigatii de specialitate inainte de a face o investitie majora poate fi de extrem folos!

Printr-un certificat energetic descoperiti informatii suplimentare despre constructia propriu-zisa, din punct de vedere termotehnic si functional.

Articole asemănătoare

 • Coaja de mar, cand trebuie curatata si cand nu?

  Cand vine vorba de alimentatie sanatoasa se spune ca “un mar pe zi tine doctorul departe”. Nimic mai adevarat, insa cu simpla conditie sa stim ce si cum mancam. Chiar daca in aparenta este un amanunt lipsit de importanta, coaja poate fi deopotriva prietenul sau inamicul nostru, motiv pentru care

 • Ce trebuie sa stim inainte de a cumpara un ananas?

  Ananasul se gaseste in comert, insa calitatea este de foarte multe ori indoielnica sau exista diferente mari fata de cel transportat

 • Metoda usoara de a creste rosii mari si gustoase

  Ce trebuie sa faceti daca doriti sa cultivati si dumneavoastra rosii ? Probabil etapa cea mai dificila va fi sa alegeti un soi din cele peste 10.000 existente. Bineinteles, ar fi de dorit un soi autohton, fiind deja cunoscut ca rosiile romanesti sunt printre cele mai gustoase.

 • Mancatul - complet nesanatos inainte de inot?!

  Fiecare dintre noi cunoaste regulile care se "cer" dupa o masa copioasa: trebuie sa luam o pauza de aproximativ doua ore in care sa stam linistiti si relaxati, mai ales inainte de a ne aventura in valurile marii sau in piscina cu apa rece

 • Plantarea inainte de venirea primaverii

  Inainte de a incepe activitatile de plantare, inainte de venirea primaverii, trebuie sa urmariti cateva aspecte si sa aplicati unele tratamente benefice atat solului cat si plantelor.