Ceai cu zmeura, piersici si menta

Ingrediente:
 
doi plicuri de ceai negru
o jumatate de cana zmeura
doua piersici foarte coapte
trei linguri de zahar
frunze de menta proaspata pentru decor
zmeura pentru decor 
 
Mod de preparare: ceaiul se infuzeaza in patru cani de apa clocotita pentru 5-10 minute (dupa gust), apoi se scot plicurile si se lasa la racit. Separat se spala bine zmeura, se taie piersicile in felii potrivite si se pun toate in blender, mixand totul foarte bine. Se trece amestecul prin sita si se pune intr-o carafa de sticla. Se toarna deasupra ceaiul rece si se lasa la frigider pentru 1-2 ore. Se serveste cu zmeura si feliii de piersica foarte subtiri, cuburi de gheata si una sau doua frunze de menta in fiecare pahar.

Articole asemănătoare

  • Bautura de vara cu piersici si bere de ghimbir

    Cu gust dulce si parfumat, aceasta bautura racoritoare foloseste mult nectar de piersici alaturi de berea de ghimbir pentru o combinatie plina de energie si arome.

  • Salata de vara cu pepene rosu si branza haloumi

    O salata usoara, de inspiratie mediteraneana, in care dulceata miezului de pepene este in contrast cu gustul delicat si sarat de haloumi.

  • Cocktail cu suc de rosii, menta si rom

    Un cocktail racoritor, proaspat, dominat de gustul de tomate si menta, dulce si perfect atunci cand este servit cat mai rece.

  • Salata de fructe cu zmeura, capsuni si piper negru

    O idee inedita de a aduce un plus de aroma picanta unei salate clasice de fructe, in care gustul dulce de capsuna il intalneste pe cel acrisor si parfumat de zmeura, la final menta si doar un praf de piper negru desavarsind reteta.

  • Ceai cu branza si sare: inedit si indraznet

    La prima vedere o combinatie cel putin neobisnuita, amestecul de ceai (preferabil negru, dar orice aroma este acceptabila) concentrat se intalneste in acelasi pahar cu frisca, sare, crema de branza dupa gust, putin lapte, si totul se bea rece.