Ceaiul de eucalipt si sanatatea

Eucaliptul este un gen de plante din familia Myrtaceae care creste in Australia, Papua Noua Guinee, Indonezia si Filipine si care se prezinta sub forma unor arbori sau arbusti cu frunzele verzi pe tot parcursul anului.

 

Efectele terapeutice ale eucaliptului au fost in repetate randuri subliniate inca din cele mai vechi timpuri insa acestea au fost confirmate stiintific abia in epoca moderna cand s-au intreprins studii amanuntite. Dintre componentele sale, frunzele sunt cele mai intrebuintate in medicina datorita mirosului lor puternic si a caracteristicilor detinute.

 

Consumul ceaiului de eucalipt reprezinta una dintre cele mai facile moduri in care puteti beneficia de proprietatile minunate ale acestei plante.  Chiar daca nu este specifica Romaniei o puteti procura de la farmacie sau din magazinele de specialitate.

 

Ceaiul de eucalipt trateaza tusea, simptomele induse de raceala, astmul, bronsita si multe alte afectiuni ale sistemului respirator. De asemenea, infuzia cu gust si miros atragator decongestioneaza fosele nazale in mod spontan si are efect calmant asupra celor care o utilizeaza.

 

Trebuie sa amintim rolul important pe care il joaca ceaiul de eucalipt in reglarea glicemiei corpurilor noastre. Prin intermediul acestuia se evita una dintre cele mai periculoase afectiuni, diabetul zaharat.

 

Ceaiul de eucalipt de asemenea intareste sistemul imunitar si lupta impotriva infectiilor din organism micsorand temperatura corporala daca valoarea sa a depasit valoarea normala(37 grade C).

 

Pentru a obtine o portie de ceai de eucalipt turnati apa fierbinte peste o frunza maruntita si lasati cana acoperita vreme de 4-6 minute dupa care adaugati in functie de gust, miere sau zahar brun.

 

Daca doriti sa beti ceai de eucalipt preventiv sau doar pentru gustul sau bun, 1-2 cani/zi sunt suficiente pentru a mentine organismul in buna functioare. Daca sunteti bolnav puteti consuma pana la 4-5 cani, insa nu mai mult deoarece riscati sa cadeti prada efectelor secundare nu tocmai placute.

Articole asemănătoare

  • Ceaiul de coada-calului in medicina naturista

    Una dintre cele mai populare plante medicinale, cunoscuta si sub numele de barba ursului, sirulita sau iarba de cositor, coada-calului are surprinzatoare efecte antiseptice, detoxifiante, regleaza tensiunea arteriala, este recomandata in afectiunile renale si digestive, dar poate fi folosita sub forma de infuzie si extern pentru vindecarea mai rapida a ranilor superficiale.

  • Semintele de pin si sanatatea

    Asa numitele seminte de pin sunt de fapt seminte ale conurilor de pin. Acestea au culoare galbuie, sunt dulci, cu o usoara aroma de unt, si reduc senzatia de foame.

  • Ceaiul de hibiscus, tratament pentru hipertensiune

    Numeroase studii au indicat ca ceaiul de hibiscus poate reduce presiunea arteriala precum o fac si tratamentele medicamentoase. Bautura de culoarea rubinului, picanta, este cunoscuta sub numele de Jamaica in Mexic si este un ingredient principal in ceaiul rosu Zinger.

  • Consumul de oua si sanatatea inimii

    Astazi ne propunem sa demontam inca un mit legat de alimentatia de zi cu zi, aducand in discutie relatia dintre consumul de oua si sanatatea inimii. Este, oare, fondata teama ca mancand regulat oua ne expunem la unele boli ale inimii?

  • Uleiul de oregano si sanatatea

    Uleiul de oregano este extras, asa cum indica si denumirea, din frunzele arbustului Origanum Vulgare nativ si popular in zona Mediteranei.